IMAMO KVALIFIKACIJE I NOVO OTKRIĆE, ALI I CRNU MRLJU: / 'Bijesan sam što su nas dobili, a sutradan su ih Španjolci pregazili'

Image
Foto: AFP

Razgovarali smo s legendarnim Patrikom Ćavarom o utakmici Hrvatske i Francuske i ostalim aktualnostima

24.1.2019.
7:06
AFP
VOYO logo

Najbolji svjetski rukometaš 90-ih godina prošlog stoljeća, po mnogima uz Ivana Balića najbolji hrvatski rukometaš svih vremena Patrik Ćavar, jednako je s puno uzbuđenja pratio jučerašnji nastup Kauboja protiv Francuske u Kölnu kao i svi.

Image
[FOTO] HRVATSKA - FRANCUSKA 23-20: /

Kauboji pobijedili branitelje naslova i izborili kvalifikacije za OI; Linino tajno oružje briljiralo

Image
[FOTO] HRVATSKA - FRANCUSKA 23-20: /

Kauboji pobijedili branitelje naslova i izborili kvalifikacije za OI; Linino tajno oružje briljiralo

Izboren je primaran cilj, ali...

Hrvatska muška rukometna reprezentacija osigurala je nastup u kvalifikacijama za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine zahvaljujući 23-20 pobjedi protiv svjetskog prvaka, u susretu posljednjeg kola skupine I drugog kruga natjecanja po skupinama, na 26. Svjetskom rukometnom prvenstvu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Croatia's Zeljko Musa (L) and Croatia's Domagoj Duvnjak react during the IHF Men's World Championship 2019 Group I handball match between France and Croatia at the Lanxess arena in Cologne, on January 23, 2019. (Photo by Patrik STOLLARZ / AFP)

Prvotni cilj je, stoga, osiguran. Međutim, ne i san o medalji na velikom natjecanju. Kako bilo, opet je bolje slaviti protiv jedne jake momčadi kao što je Francuska, nego zaredati s porazima i pognute glave završiti turnir.

Mandić je pravo otkriće

"Igrali smo jako dobro. Šego je ponovno branio odlično, ali imam osjećaj da je Dinart odmarao glavne igrače, njima nije bila bitna ova utakmica. Međutim, to ne umanjuje ovu pobjedu Hrvatske. Izboren je primarni cilj. Nije bitno da li ćemo biti peti ili šesti, izborili smo kvalifikacije za Olimpijske igre i da nije bilo onog poraza od Brazila bila bi jako visoka ocijena za prezentaciju naših rukometaša na Svjetskom prvenstvu", kazao nam je Patrik Ćavar i osvrnuo se na Linino "tajno oružje", 21-godišnjeg igrača PPD Zagreba Davida Mandića, koji je razbio Francuze u drugom poluvremenu zabivši 4 gola, od toga dva iz kontre u jednoj minuti. U 48. je Mandić zabio za +3 Kauboja i širom otvorio vrata pobjedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je i pomoć Jakova Vrankovića, koji je bio sjajan u obrani te je zabio i neke od bitnih golova.

Image
Image

Croatia's Jakov Vrankovic (C), France's Dika Mem (R) and France's Adrien Dipanda vie for the ball during the IHF Men's World Championship 2019 Group I handball match between France and Croatia at the Lanxess arena in Cologne, on January 23, 2019. (Photo by Patrik STOLLARZ / AFP)

'Mandić se razvija u sjajno krilo'

"Prije prvenstva sam govorio da Mandić i Jaganjac neće igrati sporedne uloge na ovom turniru, da će dati veliki doprinos našoj reprezentaciji. Mandić se svakako razvija u sjajno krilo, šteta zbog Jaganjca što nije bio s našima. Bit će vremena za njega. Mandić je već sad stalni reprezentativac, nadopunjuje se sa Štrlekom. Ono Što je dobro u njegovoj igri je i to da nije samo klasičan šuter, nego da može odigrati i dobru obranu. Pogotovo tog isturenog u 5-1 obrani".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

France's Romain Lagarde and Croatia's David Mandic vie for the ball during the IHF Men's World Championship 2019 Group I handball match between France and Croatia at the Lanxess arena in Cologne, on January 23, 2019. (Photo by Patrik STOLLARZ / AFP)

Brazil jedina crna mrlja

Sad još više žalimo za porazom protiv Brazila...

"Protiv Francuza smo bili puno našpananiji nego protiv Brazila, puno smo više htjeli tu pobjedu. Igrači su se bacali na glavu. Bili su jako požrtvovani i u obrani, tako da njima kapa dolje. To je presudilo. Po meni, jedina mrlja našoj reprezentaciji je Brazil. Ponovio sam to više puta, ponovit ću opet. Da mi s Nijemcima igramo na neutralnom terenu, mi smo favoriti. No, kako igraju u svojoj zemlji, onako kako sam rekao u najavi, da treba očekivati sudački poguranac na njihovu stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

(LtoR) Croatia's Marin Sipic and Croatia's Jakov Vrankovic (2ndL) players react after their defeat at the end of the IHF Men's World Championship 2019 Group I handball match between Brazil and Croatia at the Lanxess arena in Cologne, on January 20, 2019. (Photo by Patrik STOLLARZ / AFP)

'Da mi sad igramo deset utakmica s Brazilom, svih deset bi dobili'

Svi znamo što se događalo u toj utakmici. Odigrali smo dosta dobro, ali Nijemci su slavili jer su možda za nijansu bili u nečenu bolji. Nije mi minus našoj reprezentaciji što smo izgubili od Njemačke. Jedini problem bio je taj nesretni Brazil, još pogotovo veći problem i posebno sam bio bijesan što su ih sutra Španjolci pregazili s dvanaest razlike. Da mi sad igramo deset utakmica s Brazilom, svih deset bi dobili. Jednostavno, malo smo se uljuljali zbog dobre igre naših. Bilo je malo i podsvjesno lako ćemo i onda uđe voda u uši, pokušavaš se vratiti, ali ne ide. Sve se okrenulo u toj utakmici protiv nas" zaključio je Patrik Ćavar.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo