Nije šala / Igor Vori se vratio iz mirovine! Nastupat će za momčad koja lovi naslov prvaka u Bundesligi

Image
Foto: profimedia.hr

Igor Vori se umirovio prije tri godine, a danas je vijest o njegovoj ponovnoj aktivaciji iznenadila ljubitelje rukometa diljem Hrvatske

22.3.2022.
16:23
profimedia.hr
VOYO logo

Igor Vori, legenda hrvatskog rukometa, vraća se iz mirovine. Nije riječ o preuranjenoj šali za 1. travnja koliko god ova vijest izgledala iznenađujuća. Ono što stvari čini još neobičnijima jeste da je Vori iz mirovine izašao kako bi Fuchse Berlinu pomogao u utrci za naslov njemačkog prvaka.

Fuchse se u ovom trenutku nalazi na trećoj poziciji u Bundesligi s devet bodova manje od prvoplasiranog Magdeburga i tri manje od DuvnjakovogKiela s tim da Berlinci imaju jednu odnosno dvije utakmice manje od konkurenata za naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Rukometni Mozart /

VIDEO Tako je to radio Ivano Balić: Potopio Španjolce u zadnjoj sekundi bombom s 15 metara

Image
Rukometni Mozart /

VIDEO Tako je to radio Ivano Balić: Potopio Španjolce u zadnjoj sekundi bombom s 15 metara

Kretzchmar ga je izvukao iz mirovine

Igor Vori se iz mirovine vraća nakon tri godine, a u Berlin stiže kao zamjena za Johana Kocha. Riječ je o prvom pivotu Fuchsea koji je doživio težu ozljedu te neće igrati do kraja sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema informacijama koje stižu iz Njemačke, najzaslužnija osoba za reaktivaciju čuvenog hrvatskog pivota je još jedna rukometna legenda – Stefan Kretzchmar. Kretzchmar je nekoć bio ubojito krilo, a danas je, očigledno, podjednako uspješan sportski direktor s obzirom na to da je Vorija uspio nagovoriti da sa sebe strese prašinu i ponovno obuče dres.

Povratak u Bundesligu

Mnogi su se pitali u kakvoj je fizičkoj spremi MVP Svjetskog rukometnog prvenstva 2009. godine no sportski direktor Fuchsea je poručio da nema straha za čuvenog Hrvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako uspije sletjeti danas, odmah će se priključiti prvoj ekipi", poručio je Kretzchmar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igor Vori je većinu karijere bio vezan za Zagreb u kojem je počeo svoj rukometni put. Svoj prvi izlet u inozemstvo je imao igrajući za Pallmano Conversano. Nakon toga se vratio ponovno u hrvatsku metropolu iz koje će otići u katalonskog giganta Barcelonu. Uslijedio je novi povratak u Zagreb, a od 2009. do 2013. igra za HSV iz kojeg odlazi u PSG. Svoju kolosalnu karijeru je zaključio je, naravno, u Zagrebu. Vori je bio nezaobilazan kotačić hrvatske rukometne reprezentacije s kojom je osvojio svjetsko i olimpijsko zlato te još sedam medalja s velikih natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo