Kauboji u Finskoj / Igor Karačić samouvjeren pred utakmicu s Finskom: 'Bit će to dobro, ali ne smijemo pomisliti da će biti lako'

Image
Foto: profimedia.hr

Dobre vijesti su pak, da Luka Cindrić nije upitan, baš kao ni Igor Karačić koji zapravo uopće niti nije bio ozlijeđen

12.4.2022.
15:35
profimedia.hr
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija spremna je za prvi kvalifikacijski susret za Svjetsko prvenstvo 2023. godine. Na putu prema svjetskoj smotri, Kaubojima stoji reprezentacija Finske. Prvi susret je na rasporedu u srijedu u 18 sati u gradu Vantii.

Kao što je poznato, Hrvatska je u Helsinki došla bez nekoliko jako važnih igrača. Ozljede su zaustavile nastupe Davida Mandića, Željka Muse, Ivana Čupića, Zvonimira Srne, Luke Šebetića, Ivana Martinovića, Marina Šipića. To je praktički cijela jedna postava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobre vijesti su pak, da Luka Cindrić nije upitan, baš kao ni Igor Karačić koji zapravo uopće niti nije bio ozlijeđen. Od svog trenera je dobio tri dana poštede da prije okupljanja vidi svoju obitelj, a mnogi mediji su to protumačili kao da je u pitanju ozljeda.

Image
Prvi se pamte /

Duvnjak i društvo kreću u lov na Svjetsko prvenstvo u gradu koji je zauvijek obilježio povijest hrvatskog rukometa

Image
Prvi se pamte /

Duvnjak i društvo kreću u lov na Svjetsko prvenstvo u gradu koji je zauvijek obilježio povijest hrvatskog rukometa

Karačić nije ni bio ozlijeđen

Izbornik Hrvoje Horvat na raspolaganju ima 18 igrača: tri vratara, četiri krila, tri kružna napadača i osam vanjskih igrača. Najtanji smo za sada na desnoj strani koju će držati golobradi mladići Luka Lovre Klarica i Mateo Maraš. Ali, njihova forma je odlična i nitko ne sumnja da će vrhunski odraditi ono što se od njih bude tražilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po dolasku u Helskinki utakmicu je pun samopouzdanja i optimizma najavio Igor Karačić.

"Zanimljiv izazov. Nadam se da ćemo odraditi posao već ovdje u Finskoj.  Spremni smo, dobro smo iskoristili onih sedam dana priprema i podigli smo razinu igre tako da se nadam da ćemo biti na razini zadatka sutra. Vjerujem da će to biti jedan odličan meč s naše strane i jedna dobra uvertira za tu utakmicu koja nas čeka u Hrvatskoj", kazao je sjajni srednji vanjski naše reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moramo biti skoncentrirani 100 posto

Prokomentirao je Karačić i probleme s ozljedama koje neumorno prate Kauboje kako posljednjih godina tako i sada.

"Ne treba kukati zbog toga. Igrači koji su tu će dati sve od sebe. Ima dosta mladih igrača koji su nepoznanica za hrvatsku javnost, ali ja vjerujem u njih. Bit će to dobro. Ne bi trebalo biti problema no ne smijemo se opustiti i pomisliti da će biti lako. Moramo biti skoncentrirani 100 posto, dati gas kako bi to bila dobra utakmica za Hrvatsku", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenimo, kako je Finska do susreta s Hrvatskom došla nakon što je Ukrajina zbog rata odustala od kvalifikacija. Inače, ta je reprezentacija samo jedanput sudjelovala na velikom natjecanju. Bilo je to Svjetsko prvenstvo, daleke 1958. godine. Osvojili su jedan bod protiv Poljske i na kraju zauzeli 14. mjesto. Uzvratni susret se igra 16. travnja u Varaždinu u 18 sati.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo