'Biti ili ne biti' za Poljsku

I STARO I MLADO: Hrvatsku sutra u Krakowu čeka pakao

Rukometaše Poljske sutra (20.30) čeka utakmica ‘biti ili ne biti’ protiv Hrvatske. Za prolaz u polufinale EP-a, Poljacima treba pobjeda nad našim rukometašima.

Hrvatskoj, pak, za plasman u polufinale treba čudo. Norveška mora svladati Francusku, a Hrvatska mora pobijediti Poljsku sa 11 golova razlike. Poljaci su već ranije mogli osigurati polufinale, ali je Norveška šokirala domaćina slavivši rezultatom 28:30.

Poljska se svojim navijačima iskupila za poraz u dvoboju protiv Bjelorusije 32:27. Poljaci su uoči Hrvatske odlučili dodatno motivirati svoju zemlju kako bi na krilima pune Tauron Arene u Krakowu ulovili borbu za medalje, što je bio i cilj Poljske uoči početka ovog njihovog EP-a.

Michael Biegler
Michael BieglerFoto: ATTILA KISBENEDEK/AFP

‘Želim da na toj utakmici dvorana gori tokom cijelog susreta’

“Igra i navijanje protiv Bjelorusije bili su dobri, ali za ovu odlučujuću utakmicu s Hrvatskom i jedno i drugo treba biti još bolje. Želim da na toj utakmici dvorana gori tokom cijelog susreta, moji igrači trebaju jaku podršku tijekom cijelog susreta kako bi se ostvario cilj” kazao je poljski izbornik Michael Biegler.

Uz utakmicu Poljske i Hrvatske, u zadnjem kolu skupine 1 sastaju se Francuska i Norveška (18.15).

Povratak na Net.hr