Hrvatska utišala goropadnu Sloveniju!

Hrvatska je puno teže nego što se to očekivalo pobijedila reprezentaciju Sloveniju sa 31:29.

18.1.2012.
12:38
VOYO logo

Nakon pobjede protiv Islanda, Hrvatska je došla do druge pobjede na Europskom prvenstvu u Srbiji. Na krilima odličnom Ivana Čupića, koji je zabio devet pogodaka, te ponovno fantastičnog Mirka Alilovića na golu, Hrvatska je ostvarila identičnu pobjedu kao i protiv Islanđana (31:29).

Kraj utakmice. Hrvatska je upisala i drugu pobjedu na Europskom prvenstvu. Slavili smo identičnim rezultatom kao i protiv Islanđana 31:29.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - 31:28 - Ivano Balić pobjegao je obrani Slovenije i zabio za plus četiri Hrvatske. Zvižej opet zabija za smanjenje na minus tri.

58' - 30:27 - Nakon što su Slovenci došli opet na minus tri Slavko Goluža pozvao je minutu odmora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' -30:26- Ostali smo s igračem manje nakon što je isključen Željko Musa. Ipak to nam nije zasmetalo u napadu, gdje je Horvat izborio sedam metara. Ipak, neprecizan je bio Čupić. U obrani smo opet popustili, ali onda se ukazao Alilović i skinuo zicer Zvižeju.

55' -29:26 - Na krilima braće Zvižej Slovenija drži priključak, ali ne mogu protiv Čupića, koji svojim devetim golom donosi plus tri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - 28:25 - Čupić je svojim osmom golom donio plus tri, a nakon što smo se uspješno obranili Vori je zabio za plus četiri. Miha Zvižej je smanjio na minus tri.

51' -26:24- Slovenci su promašili sedmerac. Špileru je zadrhtala ruka, ali u novom napadu Zvižej smanjuje na minus dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - 26:23- Zorman je preko bloka zabio svoj prvi pogodak na utakmici, ali odgovorio mu je Lacković. Nakon obrane Alilovića, Čupić je krenuo u kontru i izborio isključenje Slovenaca. Digao se Kopljar i imamo plus tri.

48' - 24:22 - Prvi gol na utakmici zabio je i Ivano Balić. Ali Hrvatska nema rješenje za slovenski napad. Dobili su novi sedmerac. Špiler je preuzeo odgovornost i pogodio. Ipak, Ćupić je ponovno ušao gotovo iz mrtvog kuta i drži hrvatsko vodstvo. Novim golom Balića imamo opet plus dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' -21:21 - Slovenci su mogli i povesti, ali nisu to iskoristili. Mi smo uzvratili iz kontre i preko Kopljara imamo plus jedan. Ipak, nisu nam dali da dugo imamo vodstvo, već su preko Luke Zvižeja opet izjednačili.

43' - 20:20- Nakon što je sa sedam metara pogodio Ćupić, istu priliku dobio je Gajič, ali je njemu Alilović obranio. Napad nismo iskoristili, a iz kontre je Gajić zabio 19. gol Slovenije, a ubrzo na isti način i 20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' -19:18- Opet igramo s igračem manje, isključen je Domagoj Duvnjak. To su Slovenci odmah iskoristili i golom Luke Zvižeja došli opet na minus jedan. Ipak napravili smo dobar napad, pa je Slovencima isključen Mate Zvižej. Igra se pet na pet.

40' -19:17- Iako imamo igrača više, Slovenci su došli na minus jedan. Neforsiran šut imao je Buntić, a iz kontre je pogodio Zvižej. Ipak vratili smo na plus dva nakon gola Vorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' -18:16 - Slovenci su mogli i na minus jedan, ali tada se ukazao Mirko Alilović i skinuo zicer sa šest metara. Na tri razlike vratio je Buntić. Pogotkom Zvižeja Slovenci drže priključak na minus dva.

35' -17:15 - S dva gola Gajiča i jednim Luke Zvižeja Slovenija je došla opet na samo minus dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33' -17:12- Hrvatska je imala prvi napad, ali je Duvnjak propustio odvesti Kauboje na plus pet. U obrani smo ostali s igračem manje, nakon prekrašaja Vorija na Zvižeju. Slovenci to nisu iskoristili. Novu priliku u napadu Duvnjak nije propustio i Hrvatska ima plus pet.

Kraj prvog dijela. U samoj završnici prvog djela Hrvatska je odlično iskoristila igrača više i na odmor odlazi s plus četiri (16:12). Ivan Ćupić zabio je pet golova, a Blaženko Lacković četiri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' -16:12- Nakon lijepe akcije opet imamo plus tri, a ponovno je strijelac bio Blaženko Lacković. To je njegov četvrti pogodak. Odlično smo se obranili s igračem više, a iz polukontre svoj prvi gol dao je Igor Vori. Opet imamo plus četiri.

28' - 14:12 - Pogotkom Luke Zvižeja Slovenci su došli na samo minus jedan, ali ipak nakon četiri minute bez pogotka, za Kauboje je pogodio Lacković. U posljednje dvije minute imat ćemo igrača više nakon isključenja Gabera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26' -13:11- Dolenec je nakon prolaza kraj Buntića smanjio na 13:10, a da je u sljedećem napadu bio malo prisebniji Slovenci su mogli uloviti priključak. Na sreću Kauboja sa šest metara pogodio je gredu. Ipak, priključak su ulovili nakon još jedne greške Hrvatske u napadu. Iz kontre je pogodio Gajič. Zbog toga je Slavko Goluža bio prisiljen pozvati minutu odmora.

23' -13:9 - Ćupić je iskoristio još jednu kontru Kauboja i zabio svoj već peti pogodak. Nakon toga je izbornik Slovenije odlučio pozvati minutu odmora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21' - 12:9 - Duvnjak je prekinuo mini seriju naših protivnika, ali Miklavčić opet smanjuje na dva razlike. Po prvi puta u igri je Ivano Balić. Njegovo prisustvo u napadu odmah je iskoristio Buntić i pogodio za plus tri.

18' -10:8 - Golovima Gajiča i Miklevčiča Slovenija je smanjila na samo dva gola razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16' - 10:6 - Ćupić je svojim četvrtim golom donio četiri gola prednosti.

14' - 9:6 - Hrvatska ima igrača više, a to je iskoristio Ćupić i trećim golom donio nam 8:6. Samo dvadesetak sekundi kasnije nova kontra Hrvatske, a ovog puta siguran realizator je Štrlek. Tri gola prednosti obranjenim sedmercem sačuvao je Losert, koji je prvi put stao na gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12' - 7:6 - Hrvatska teško zabija golove, a vrlo lako ih prima. Nakon što je sedmi gol za Kauboje zabio Lacković, Slovenci su još jednom izveli brzi centar i preko Dolenca smanjili na 7:6

10' - 6:5 - Nakon što je Štrlek sa sedam metara propustio odvesti Hrvatsku na dva razlike, u obrani je Buntić zaradio dvije minute. Ipak, Kauboji su se odlično obranili s igračem manje, a u napadu je Ćupić zabio za plus dva. Ipak, vrlo brzo smanjuje Špiler.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8' - 5:4 - Štrlek nam je iz prve kontre na utakmice donio i prvo vodstvo, međutim Gajič drži naše susjede u igri. Ipak Lacković nam vraća opet plus jedan.

6' - 3:3 - Duvnjak se nebeski dignuo i pogodio pod gredu Gorazda Škofa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4' - 2:3 - Slovenci su imali priliku da odu na dva razlike, ali Alilović je lijepo obranio. To su Kauboji kaznili i preko Ćupića izjednačili. Ipak, Dolenec vrlo brzo vraća vodstvo Sloveniji.

2' - 1:2 - Izjednačenje nam je donio Duvnjak, ali vrlo brzo naši protivnici opet vode. Ovog puta zabio je zagrebaš Špiler nakon lijepog solo prodora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - 0:1 - Slovenija ima prvi napad na utakmici. Hrvatska počinje u sastavu Alilović, Štrlek, Ćupić, Duvnjak, Buntić, Vori i Gojun. Slovenci su izborili sedmerac, koji je realizirao Gajič.

Igrači su izašli na teren predvođeni makedonskim sucima. Slijede državne himne.

Jedno je sigurno. Na tribinama dvorane Milenijum u Vršcu će na dvoboju Hrvatske i Slovenije (18 sati) biti mnogo više slovenskih nego hrvatskih navijača.

Deželu će bodriti 1.500 navijača, a pitanje je hoće li 'kockastih' biti stotinjak.

S obzirom na to da su u tvrtki Dekod tvrdili da je prodano 1.000 ulaznica po utakmici, pitanje je gdje su li se zagubili ti naši navijači?

"Ima nas zaista mnogo, lijepo se zabavljamo, ali, nažalost, nakon prvog kruga idemo doma. Priliku za plasman u drugi krug propustili smo protiv Norvežana. Neiskustvo i mladi trener. Što drugo reći. Nažalost, teško da se možemo iskupiti protiv jake Hrvatske i Islanda", rekao je jedan navijač iz Maribora i pozvao rundu za Hrvate. Bilo je pomalo nevjerojatno vidjeti u kafiću kako zajedno piju slovenski, hrvatski i srpski navijači. Nema onih tenzija koje su nam znane iz jugoslavenskih liga bilo da je riječ o nogometu, košarci ili rukometu.

"Na utakmici svatko navija za svoje, a poslije se možemo družiti bez obzira na rezultat utakmice, zar ne!?", govori Mariborčanin. Naši se navijači uglavnom nisu zadržavali u Vršcu. "Došli smo iz Iloka. Blizu nam je. Jedno piće i idemo doma. Doći ćemo ponovno u Novi Sad na utakmicu protiv Francuske i Španjolske. Mislim da će u Novom Sadu zbog blizine biti mnogo više naših navijača, posebice iz Slavonije", rekao je Davor, student prava.

Malo dalje od kafića je pečenjarnica Jugoslavija, u kojoj je drugo okupljalište navijača. "Nema veze kako se zove, glavno da je pljeskavica dobra", rekao je jedan Celjanin.

16.01 - Hrvatska - Island 31:29

18.01 - Hrvatska - Slovenija 31:29

20.01 - Hrvatska - Norveška (20.10 sati)

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo