Rukometni El Clasico: 'Samo da ne istuku Duvnjaka'

Hrvatska rukometna reprezentacija u danskom Aarhusu otvara drugi krug Europskog prvenstva. Prvi su na redu večeras od 20.15 sati stari znanci Francuzi, a ulog je velik.

19.1.2014.
11:12
VOYO logo

Dvoboj je to starih rivala, pravi rukometni klasik. Obje momčadi su u drugi krug ušle s maksimalnim brojem bodova, a pobjeda u nedjelju navečer dobiva mir, praktički prolaz u polufinale.

"Normalno da ćemo dobiti Francuze, zašto ne bi. Dobili smo ih u Španjolskoj, u Srbiji, zašto ne bi i ovaj put", kaže Šprem, ali priznaje da to neće biti ni malo biti lako, jer Francuzi su uvijek Francuzi, a na ovom prvenstvu izgledaju jako dobro" kazao je bivši reprezentativac Goran Šprem i dodao ključ uspjeha:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odigrati dobru obranu i zabiti puno polukontri. Ono što mi se sviđa da igramo jako dobru obranu. Mislim da će Goluža početi s obranom 6-0, što se pokazalo kao dobitna kombinacija do sada i Mirko izvrsno brani i iz toga se opet rađaju lagani golovi. Čupić, Štrlek, Horvat svi dobro trče i zabijaju, a na punu zonu samo da ne istuku Duvnjaka", upozorava Šprem kako će Francuzi vjerojatno udariti baš na našeg najboljeg igrača.

"Oni će igrati na to da udare baš na Duvnjaka, i to će biti vrlo vjerojatno odmah vidljivo. Već godinama se njihova obrana bazira na tučnjavi na rubu incidenta i znaju gdje im prijeti glavna opasnost te da je Duvnjak trenutno najbolji igrač svijeta bez konkurencije. Zato znaju da upravo njega moraju zaustaviti ako žele pobijediti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, znat ćemo i naši reprezentativci vratiti prema njihovoj udarnoj igli Karabatiću.

"Naravno, nećemo ni mi ostati dužni. Boli kad dobiješ ali ti je drago kad daš", zaključio je Šprem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, Hrvatska nije pobijedila u prvoj utakmici drugog kruga EP-a već osam godina. Zadnji put su pali Danci 2006. godine (31:30), a naši rukometaši su na kraju ostali bez medalje. Na posljednja tri EURA, ostali bi bez pobijede u prvoj utakmici, ali bi na kraju osvojili medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo