VELIKI USPJEH /

Nakon neslavnog nastupa u Parizu ipak stižu i dobre vijesti za hrvatski rukomet

Image
Foto: PR

Što se Europa lige tiče tu je Hrvatska također napravila iskorak

6.8.2024.
13:58
PR
VOYO logo

Iako su hrvatski rukometaši neslavno završili svoj nastup u Parizu na Olimpijskim igrama, dobre vijesti ipak stižu za hrvatski rukomet. Naime, Europska rukometna federacija objavila je rang listu država za sezonu 2025./2026. prema kojoj se Hrvatska nalazi na visokom osmom mjestu u konkurenciji zemalja čiji predstavnici imaju pravo nastupa u sklopu Machineseeker EHF Lige prvaka.

Image
'PA ON NE ZNA POSTAVITI OBRANU' /

Červar: 'Podanici iz HRS-a rade da Sigurdsson ostane izbornik, a neistine forsiraju i provode članovi Upravnog odbora'

Image
'PA ON NE ZNA POSTAVITI OBRANU' /

Červar: 'Podanici iz HRS-a rade da Sigurdsson ostane izbornik, a neistine forsiraju i provode članovi Upravnog odbora'

Hrvatska je time skočila za šest mjesta, s 14. na 8., a to konkretno znači da će Hrvatska od sljedeće sezone imati zagarantirano jednog predstavnika u EHF Ligi prvaka. Velik je to uspjeh jer iako je posljednjih nekoliko godina Hrvatska imala predstavnika u EHF Ligi prvaka, to je bilo isključivo zbog dodjele tzv. wild-carda, odnosno pozivnice za sudjelovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ovako uspješan rasplet situacije velike zasluge nosi RK Zagreb jer su njihovi rezultati u sezonama 2021./2022., 2022./2023., odnosno 2023./2024. direktno zaslužni za skok Hrvatske na rang listi zemalja za natjecanje u EHF Ligi prvaka za sezonu 2025./2026.

"Sretni smo, popravili smo nacionalni koeficijent, bili smo 14., ali zahvaljujući dobrim rezultatima u posljednje tri sezone, pogotovo u ovoj, popravili smo nacionalni prosjek u EHF Ligi prvaka. Ne moramo više lobirati niti tražiti pozivnicu, jer prvih devet klubova imaju izravan ulaz u Ligu. To je jako velika stvar za RK Zagreb i hrvatski rukomet", zadovoljan je Vedran Šupuković, direktor RK Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, direktan plasman u EHF Ligu prvaka prema postojećem sustavu natjecanja ostvaruje prvih devet zemalja (Španjolska, Njemačka, Poljska, Danska, Mađarska, Francuska, Rumunjska, Hrvatska, Portugal), a preostalih sedam mjesta popunjava se putem 'wild-card' pozivnice.

Što se Europa lige tiče tu je Hrvatska također napravila iskorak te će s trenutnog šestog mjesta skočiti na četvrto, što konkretno znači da će kao i ove sezone imati tri kluba u sklopu ovog natjecanja (dva koja direktno ostvaruju pravo nastupa u grupnoj fazi natjecanja, odnosno jednoga koji će igrati kvalifikacije za grupnu fazu natjecanja).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo