'Hrvatska je spremna za zlato!'

'Ja sam uvjeren da imamo momčad spremnu boriti se za – zlatno odličje!

16.1.2012.
15:17
VOYO logo

Legendarni vratar hrvatske rukometne reprezentacije Valter Matošević u svojoj je kolumni za portal Igralište.hr najavio predstojeći EP u Srbiji. Za razliku od nekih skeptika koji ne vjeruju u uspjeh, Matošević tvrdi:

''Ja sam uvjeren da imamo momčad spremnu boriti se za – zlatno odličje! Moj kvartet favorita u veoma izjednačenoj konkurenciji čine Hrvatska, pa Danska koja je podigla razinu kvalitete, o Francuskoj ne treba govoriti i – četvrti as mog pokera favorita – Srbija. Dobra su momčad, imat će veliku podršku navijača''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daje i naputak kako igrati protiv prvog protivnika Islanda.

''Kako igrati protiv jakog suparnika kojega moramo dobiti da bismo u drugi krug donijeli četiri boda? Na formiranu obranu suparnika trebat će nam strpljenja, mašte i mudrosti. Ne smijemo trošiti lopte, otvorit će se rupa u tom islandskom kamenu. U obrani ćemo sigurno biti čvrsti, zona će biti kao kavez za suparnika. Vratari Alilović i Losert obavit će ostali dio posla, stvoriti preduvjete za brzu tranziciju i lake golove. Želio bih naglasiti da su vratari u odličnoj formi, za razliku od posljednja dva natjecanja, kada smo na njih bacali drvlje i kamenje'', piše Matošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valter vjeruje u Golužine izborničke sposobnosti.

''Izbornik Goluža je dobro uglazbio momčad, nametnuo svoje razmišljanje. Obrana je zaštitni znak, a u napadu imamo raskoš. Nacrtane akcije i maštovito rješenje. Goluža je nametnuo filozofiju kolektiva, sve je tome podređeno. Iskakanje je zabranjeno. Kolektiv - i vratari - jamstvo su uspjeha. Ova je reprezentacija zrela pružiti nam puno zadovoljstva i užitka.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznaje da će se Balićev izostanak, ako se dogodi, i te kako osjetiti.

''Osim Duvnjaka, u slučaja izostanka Balića i univerzalca Vukovića, ne vidim čovjeka koji bi to mogao kvalitetno odraditi. Tu bi mogao nastati problem, a riječ je o ključnom mjestu u momčadi. Samo je jedan čarobnjak - Balić. Njegova prisutnost suparnicima tjera strah u kosti. Balić i Duvnjak arhitekti su naše igre, a onda imamo i drugih rješenja.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo