Hrvatska izgubila dobivenu utakmicu!

Hrvatska je propustila veliku priliku da nakon prve utakmice drugog kruga ima maksimalan učinak.

22.1.2012.
10:02
VOYO logo

Iako je to dobro izgledalo 45 minuta, izabranici Slavka Goluže nisu iskoristili veliku šansu da naprave veliki korak prema polufinalu. Pali su u završnici susreta i sa nekoliko grešaka poklonili pobjedu Španjolcima.

Ovo je prvi poraz Hrvatske na prvenstvu, a priliku za popravni ćemo imati već u utorak kada igramo protiv Francuza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice. Hrvatska je doživjela prvi poraz na Europskom prvenstvu. Pali smo u završnici, Španjolska je to iskoristila i upisala pobjebu 24:22.

60' - 22:24 - Canellas je zabio za plus dva Španjolaca, čime je utakmica gotova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - 22:23- Mequeda je opet zabio za vodstvo Španjolaca. Minutu do kraja napravili smo veliku grešku u napadu i Furija ima napad za plus dva.

57' - 22:22 - Španjolska vodi po prvi puta nakon samo početka utakmice. Izigrali su našu obranu i zabili s krila, a što je najgore ostali smo s igračem manjem. U napadu je ipak Ivano Balić fantastično prošao i izborio sedam metara i isključenje Španjolca. Siguran izvođač bio je Ivan Čupić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - Španjolci su propustili novu priliku da odu u vodstvo, ali ni mi nismo iskoristili svoju šansu, točnije Ninčević je napravio korake.

54' - 21:21- Gurbidno je opet vratio Španjolce u egal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - 21:20 - Digao se Vuković i Hrvatska opet ima dva gola prednosti. Ipak, sa sedam metara Parondo je opet smanjio na minus jedan.

50' - 20:19 - Balić je lijepo proigrao Čupića, koji zabija svoj četvrti gol na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - Imali smo igrača više, ali nismo uspjeli to iskoristiti. Ipak, u novom napadu, Ivano Balić je izborio novog igrača više.

47' - 19:19 - Romero je sa sedam metara mogao dovesti Španjolce u vodstvo, ali mu je Alilović skinuo udarac. To je kaznio Buntić i zabio 19 gol Hrvatske. Ipak, Entrerrios je opet sve vratio na nulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - 18:18 - Gurbidno je prošao kroz sredinu i donio opet izjednačenje Španjolcima. U napadu nismo dobro odigrali i Furija ima napad za vodstvo.

42' - 18:17 - Buntić je zabio za novo vodstvo Hrvatske. Ipak, u obrani smo ostali s igračem manje, nakon što je isključen Gojun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' - 17:17 - Ninčević je zabio svoj prvi gol na utakmici nakon što je lijepo ušao s krila, ali Iker Romero opet vraća na egal sa sedam metara.

38' - 16:16 - Tomas je s tri gola vratio Španjolsku u egal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36' - 16:13 - Sarmiento se probio kroz obranu Hrvatske. Osim što je zabio gol izborio je i dvije minute Vukovića. Ipak, odlično smo odigrali s igračem manje, a čim smo bili kompletni digao se Lacković i donio plus tri.

32' -15:12- Kopljar je dvostrukim skok šutom izbacio cijelu obranu Španjolaca i sa šest metara pogodio pokraj nemoćnog Sierre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' - 14:12 - Španjolska ima prvi napad u nastavku. Sarmiento je to odmah iskoristio i smanjio na minus dva.

Kraj prvog dijela. Nakon početnog vodstva Španjolaca od 0:3 Hrvatska je pravim uraganom sve okrenula i u nastavak će ući s plus tri. Ponovno na golu briljira Mirko Alilović, obrana funkcionira, a i dosta smo pogodaka zabili iz kontre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' -14:11- U zadnjoj sekundi prvog dijela Vori je nakon dodavanja Duvnjaka izborio sedam metara. Čupiću nije zadrhtala ruka i Hrvatska ima plus tri na poluvremenu.

29' - 13:11- Gurbidno je lijepo prošao i smanjio na minus jedan, a napokon se na drugoj strani digao Marko Kopljar i vratio na plus dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26' - 12:10 - Napokon smo uspjeli razvuči Španjolce i nakon sedam minuta postigli pogodak. Strijelac je bio Manuel Štrlek. U obrani nas spašava Mirko Alilović pa cijela dvorana skandira njegovo ime.

25' - Nakon što smo gotovo pet minuta bez pogotka, Slavko Goluža je odlučio pozvati minutu odmora. Ipak, ni to nije pomoglo, jer Igor Vori nije iskoristio čisti zicer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22' - 11:10 - Canellas je uz pomoć hrvatskog bloka uspio prevariti Alilovića. U napadu je Balić napravio jednu grešku, ali kontru Španjolci nisu iskoristili jer je fantastičnu obranu upisao Alilović. Ipak, nakon još jedne greške u napadu, imamo prednost od samo jednog gola.

20' - 11:8 - Romero je smanjio sa sedam metara, ali s druge strane digao se Lac i svojim trećim golom donio ponovno plus tri Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18' - 10:7 - Prvi sedmerac na utakmici za Hrvatsku. Čupić je uzeo loptu i lobom prevario Sierru.

16' - 9:7 - Mequeda se probio i smanjio na minus dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14' - 9:6 - Miniserijom od dva gola odgovorili su nam Španjolci. Zabili su Juanin i Aguingalde, međutim vrlo brzo odgovorio im je Lacković za plus tri Hrvatske.

12' - 8:4 - Hrvatska uništava Španjolsku kontrama. Zabili smo već sedmi pogodak u nizu. Prvo je lijepo prošao Duvnjak, a onda je iz još jedne kontre pogodio Štrlek, kojem je to već treći gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' - 6:4 - Iskoristili smo još jednu grešku Španjolaca i preko Čupića zabili i peti pogodak u nizu, te prvi put imamo plus dva.

9' - 5:4 - Španjolcima smo prodali još jednu kontru. Drugi gol na utakmici zabio je Štrlek za prvo vodstvo Hrvatske. Prisililo je to izbornika Furije da pozove minutu odmora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8' - 4:4 - Štrlek je prvo smanjio na minus dva, a onda smo iskoristili dvije greške Španjolaca u napadu i preko Duvnjaka i Gojuna izjednačili rezultat.

6' - 1:4 - Prvi gol za Hrvatsku zabio je Lacković, ali vrlo brzo Parondo vraća na plus tri za Španjolce.

5' - 0:3 - Loše smo otvorili susret. Nakon samo pet minuta igre imamo tri pogotka zaostatka.

2' - Uspjeli smo se obraniti u prvom napadu i pokrenuti prvu kontru, ali je Ivan Čupić gađao točno u vratara Španjolske.

1'- Hrvatska ima prvi napad. Krećemo u sastavu Štrlek, Čupić, Lacković, Duvnjak, Kopljar, Vori i Alilović. Nažalost nismo iskoristiti prvi napad. Duvnjaka je zaustavila obrana Španjolaca.

Hrvatska će u Novom Sadu imati veliku podršku navijača. Naime, tribine su pune kockica, a ima ih iz svih krajeva Lijepe naše.

U Norveškoj 2008. godine bili smo bolji od Poljske, Slovenije i Češke, a dvije godine kasnije u Austriji u skupini smo pobijedili Norvešku, Rusiju i Ukrajinu. Ono što nas veseli jest da smo u prethodna dva slučaja kada smo prenijeli četiri boda u drugi krug ulazili u polufinale.

Doduše, 2008. smo u drugom krugu izgubili jednu utakmicu (Danska) i jednu igrali neodlučeno (Norveška), a u Austriji smo u drugom krugu izgubili samo jedan bod (Island).

"Naša reprezentacija izgleda jako dobro. Na svim mjestima imamo po dva dobra igrača i ne pretjerujem kada kažem da smo favoriti u Novom Sadu. S obranom kakvu smo igrali protiv Norveške, lako se možemo nositi sa Španjolcima i Francuzima", kaže Ivica Obrvan, trener CO Zagreba.

Bivši izbornik Lino Červar dugp je šuti na temu hrvatska reprezentacija, nije želio komentirati igru momčadi koju danas vodi njegov nekadašnji pomoćnik Slavko Goluža.

No, očito je došlo vrijeme da Lino kaže kako vidi ovu Hrvatsku.

"Drago mi je da je Goluža dobro posložio obranu 5-1 s kojom smo osvojili olimpijsko zlato u Ateni. Ta obrana može nam donijeti prevagu u odnosu na reprezentacije s kojima igramo u drugom krugu!".

22. siječnja: Hrvatska - Španjolska (22:24) 24. siječnja: Hrvatska - Francuska 25. siječnja: Hrvatska - Mađarska

Redoslijed: 1. Španjolska 7, 2. Hrvatska 4, 3. Mađarska 3, 4. Island 2, 5. Slovenija 2, 6. Francuska 2 .

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo