CROATIA CUP / Hrvatska poražena u zadnjoj pripremnoj utakmici prije odlaska na Europsko prvenstvo

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Tekstualni prijenos susreta mogli ste pratiti na portalu Net.hr

8.1.2022.
15:39
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u zadnjem je pripremnom susretu pred odlazak na Europsko prvenstvo u Osijeku izgubila od Rusije s 26-28 (11-13).

Hrvatski rukometaši su, bez svojih ponajboljih vanjskih igrača Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića, koji su u izolaciji zbog pozitivnih testova na koronavirus, kao i bez krila Davida Mandića, u Osijeku nisu uspjeli i drugi puta poraziti Rusiju. U petak je Hrvatska slavila s 30-23, a u subotu je poražena s 26-28, te s porazom idu na EURO gdje ih u četvrtak u Szegedu čeka Francuska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NIJE IŠLO TAKO GLATKO /

Horvat nakon poraza u zadnjoj pripremnoj utakmici: 'Spremni smo za prvenstvo'; Jaganjac: 'Možemo bolje od ovoga večeras'

Image
NIJE IŠLO TAKO GLATKO /

Horvat nakon poraza u zadnjoj pripremnoj utakmici: 'Spremni smo za prvenstvo'; Jaganjac: 'Možemo bolje od ovoga večeras'

Fantastični Jaganjac

Hrvatska je prvo poluvrijeme dobila s 13-11 zahvaljujući obranama Ivana Pešića (8) i golovima raspoloženog Halila Jaganjca. Sredinom drugog dijela uslijedile su taktičke varijante i rotacije, tehničke pogreške i loša igra u obrani što su Rusi iskoristili i zasluženo slavili.

Jaganjac je zabio devet golova, dok su Lovro Mihić i Ivan Martinović postigli po pet, dok je Dimitrij Žitnikov s pet golova predvodio Ruse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva utakmica na prvenstvu za pet dana

Hrvatska će na EP, koji će se igrati od 13.do 30. siječnja, nastupiti u skupini C s Francuskom, Srbijom i Ukrajinom u Szegedu, dok će Rusija igrati u skupini F s Litvom, Norveškom i Slovačkom u Košicama. Plasman u drugi krug izborit će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine.

Na "Croatia Cupu" trebala je nastupiti i reprezentacija Bosne i Hercegovine, ali je odustala zbog velikog broja igrača zaraženih koronavirusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

--------------

Tijek utakmice

HRVATSKA - RUSIJA 26:28 (13:11)

Kraj utakmice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' Srna je uzeo loptu Rusima i Glavaš zabija za 26:27, ali Rusi na drugoj strani prolaze kroz lošu postavljenu hrvatsku obranu i zabija za 26:28.

57' Jaganjac vraća nada da se Kauboji mogu izvući na samome kraju i donijeti pobjedu. Ali, eto, Rusi zabijaju na drugoj strani, i to tako što se odbija od vratnice... Neće pa neće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' Problemi za Hrvatsku... Rusi su uspjeli povezati dva gola.

54' Novi sedmerac za Hrvatsku. Na crti je ponovno Martinović koji je još jednom siguran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' Jaganjac još jednom donosi priliku za sedam metara. Ovoga puta izvodit će ga Martinović. I uspijeva! Siguran je! 23:23.

51' Još jedan siloviti pogodak Martinovića koji je jučer bio igrač utakmice s deset pogodaka! Ali, Rusi odmah uzvraćaju golom na drugoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' Šipić s crte zabija, ali Hrvatima na drugoj strani propada obrana i Rusi zabijaju za još jedno vodstvo.

49' Sedam metara za Hrvatsku. Ovoga puta Glavaš pokuša pogoditi, ali bezuspješno. Jučer su naši imali tri nerealizirana sedmerca, a danas dva...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' Izbornik Hrvoje Horvat pozvao je time-out i čuje se kako nije zadovoljan: "Šta je dečki, prestali smo igrati, gotova je utakmica?!", rekao je Horvat.

47' Hrvatska igra sedam na šest što nije urodilo plodom jer su naši izgubili loptu i Rusi zabijaju na prazan gol za novo izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Još jednom Mihić spašava situaciju i izvlači nas iz crne rupe. 20:18 je na semaforu.

44' Sedam metara za Rusiju. I eto, još jedan pogodak. Smanjuju Rusiji na 19:18.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' Srna sada griješi i baca loptu na krilo gdje nema nikoga i Kauboji tako lako gube loptu...

40' Šipić je pao na pod i mislili su Rusi da ništa od toga pogotka kad ono - Šipić prima loptu na podu i zabija iz te pozicije. Lijepo je sada zavarao goste!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' Jaganjac! Već osmi put danas šalje loptu u mrežu, a sada to odlazi direktno s poda.

37' Gadža zabija za +4, ali odmah to prosipaju i Rusi zabijaju za 17:14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36' I opet Jaganjac! Savršen prodor kroz rusku obranu i siloviti pogodak. Danas je on glavno ime ove utakmice, Hrvatska vodi 16:13.

35' Otvorila se velika rupa na krilu Hrvatske i Rusi zabijaju za 15:12. Hrvati s igračem manje sljedeće dvije minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' Čupić je imao odličnu priliku 1 na 1, došao na devet metara i išao zabiti, ali ruski vratar i ovo je uspio obraniti!

33' Šipić je uspio probiti rusku obranu i Hrvatska odlazi na najveću današnju prednost od +4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32' Martinović koristi šansu iz tranzicije i zabija za 14:11.

31' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog poluvremena (13:11)

30' Rusi uspiju zabiti deset sekundi prije kraja prvog poluvremena i odlaze na odmor s rezultatom 13:11 za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29' Hrvatska ima odličan blok, Mihić odmah odlazi u brzu kontru i još jednom zabija i Hrvatska, po prvi put danas, odlazi na +3! Uz to, dvije minute Rusima zbog povlačenja Mihića.

28' Ali, imamo mi i Pešića koji još jednom brani. Eto i Mihić na drugoj strani zabija i upisuje svoj treći pogodak u današnjoj utakmici.

27' Tko drugi nego Jaganjac. Eto još jedan njegov pogodak koji postiže svoj šesti pogodak.

25' Novi pogodak Rusa za još jedno izjednačenje... Novi pogodak Mihića koji odlično koristi svoje vrijeme koje mu je izbornik Horvat dodijelio. A na drugoj strani još jedan pogodak Rusa.

24' Jagaaaanjac!!! Evo ga opet, silovito gađa rusku mrežu i zabija za 9:8, ovo je već njegov peti pogodak na današnjoj utakmici.

23' Odlično rješenje Lovre Mihića koji je ušao s klupe. Krade Rusima loptu, odlazi u brzu kontru i zabija za novo izjednačenje.

22' Novo vodstvo Rusije, zabili su sa sedam metara, a hrvatska igra bez igrača manje u sljedeće dvije minute.

21' Horvat uvodi igru 7 na 6, Mandić pogađa s krila, ali odbija se o vratnicu. Rusi odmah bacaju loptu na naš prazan gol i ulazi.

20' Rusi odlaze u brzu kontru i kažnjavaju Hrvatsku za laku pogrešku. Na semaforu je 7:6 za Hrvatsku.

19' Mandić zabija s krila i Kauboji odlaze na 7:5 vodstvo!

18' Jaganjac nas spašava iz ove crne rupe i zabija za 6:5. Ovo je pogodak nakon tek sedam minuta igre, a Jaganjac je, uz Pešića, glavno ime ove utakmice.

17' Pešić ponovno brani, to je već njegova peta obrana danas, a toliko su i Hrvati zabili... Slabo ide, napad stoji, za razliku od jučer kada je napad briljirao.

15' Sedmerac za Hrvatsku, Čupić je na svojoj standardnoj poziciji, ali promašuje. U jučerašnjoj utakmici promašio je dva puta sa sedam metara...

13' Velike pogreške i na hrvatskoj i na ruskoj strani. Gubimo loptu mi, ali i Rusi. Rezultat i dalje isti, 5:5.

12' Nova obrana Pešića, već četiri obrane ima u dosadašnjem dijelu utakmice.

11' Pešić danas odlično brani i ponovno spašava stvar. Martinović odlazi odmah u brzu kontru i silovito zabija za 5:5.

9' Na drugoj strani Rusi odmah postižu pogodak. Čupić pokušava zabiti s krila, ali ruski vratar brani, a Rusi odmah odlaze u brzu kontru i zabijaju za prvo vodstvo na današnjoj utakmici, 4:5.

8' Jaganjac ponovno raspoložen za pogodak, ali lopta se odbija o vratnicu.

7' Evo pogotka Rusa, ali Hrvati odmah trče u kontru i Jaganjac zabija za 4:3.

6' Jaganjac se diže nad ruskom obranom i zabija za 3:2.

4' Rus Andrev se probija kroz našu obranu i dolaze do izjednačenja. Martinović šalje loptu na krilo, ali lopta odlazi u aut. Velike pogreške Hrvatske već dva puta za redom.

3' Šipić je pod prekršajem i odmah idu dvije minute isključenja za Ruse. Hrvatska gubi loptu... Slali su loptu na krilo i otišlo je u aut.

2' Martinović gađa, ali ruski vratar to brani. Rusi odmah odlaze u polu-kontru i zabijaju za 2:1.

1' Počela je utakmica. Prvi napad ima Hrvatska. Jaganjac zabija za 1:0. Na drugoj strani Pešić odmah brani, a iz tranzicije Hrvatska odmah zabija za 2:0.

-- Izbornik Hrvoje Horvat prije početka utakmice primio je priznanje za nagradu Sokol za napredak i razvoj sporta u Osječko-baranjskoj županiji.

--------------

Iako je igrača bez svojih ponajboljih vanjskih igrača Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića, koji su u izolaciji zbog pozitivnih testova na koronavirus, Hrvatska je odmah na početku dvoboja preuzela kontrolu rezultata već do sredine prvog poluvremena stvorila pet pogodaka prednosti (9-4) prvenstveno iznimno raspoloženom Ivanu Martinoviću koji je već do poluvrmeena postigao čak osam pogodaka.

No, zbog slabije igre u obrani Hrvatske, Ivan Pešić, koji je branio u prvih pola sata, ostvario je samo jednu obranu, Rusija je do odlaska na odmor uspjela smanjiti na 15-12.

U nastavku je Hrvatska i dalje mirno kontrolirala rezultat, Rusija se niti jednom nije primaknula na manje od tri razlike, a u 59. minuti je bilo i najvećih sedam razlike (30-23).

Priliku na golu u drugom dijelu dobio je 34-godišnji Mate Šunjić koji se istaknuo sa šest obrana među kojima je i jedan sedmerac.

Martinović je utakmicu završio sa 10 golova, pet je dodao Halil Jaganjac, dok su Igor Soroka i Pavel Andrejev postigli po šest pogodaka za Rusiju.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo