budućnost rukometa / Halil Jaganjac za RTL: 'Nema puno igrača priliku da se razvija na ovakav način u svojoj državi'

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Halil Jaganjac razvio se u vrhunskog igrača. Ozljeda glave udaljila ga je s Europskog prvenstva, no još je puno natjecanja pred njim.

2.3.2022.
9:09
Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

Halil Jaganjac ove sezone profilirao se u vrhunskog igrača. Njegova igra u Nexeu je na europskoj razini, a to pokazuje i transfer koji je napravio. Potpisao je za bivšeg europskog prvaka Kielce, a na kaljenje odlazi u Rhein Neckar Löwen , klub iz Bundeslige. 

"Na kraju sezone odlazim i mogu reći da će mi jako nedostajati Našice. Klub mi je omogućio sve što jednom mladom igraču treba da se razvija, sigurno odlazim kao bolji i kompletniji igrač odavde, i nadam se da ću sve ono što sam ovdje naučio koristiti i dalje u svojoj karijeri gdje god bio"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nexe spaja mladost i iskustvo..."

Kako je rastao Halil tako je rastao i Nexe. Klub koji godinama predvodi hrvatski rukomet po ulaganju sredstava i stvaranju rukometne zajednice. Našice idu putem Bundeslige i u malom mjestu stvaraju zajednicu vezanu za rukomet. Stvaraju poligon za igrače za  reprezentaciju što se pokazalo i na prošlom europskom prvenstvu, ali će se pokazati i u budućnosti. Takav način, možemo reći poslovanja donio je Nexeu prvo mjesto u skupini SEHA lige i plasman u drugi krug natjecanja u Europskoj ligi.

Image
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

Halil Jaganjac

"Nexe je dobra i stabilna ekipa, koja pokušava afirmirati mlade igraće spajajući ih s već iskusnima, organizacija je iz sezone u sezonu sve bolja i na višoj je razini. Obitelj Ergović konstantno ulaže trud da se ovaj klub digne na što veću razinu i sigurno će biti još bolje u budućnosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako rasterećeni i u dobroj atmosferi igramo sve do danas i to nam donosi odlične rezultate. Pobjeđujemo ekipe iz vrha francuskog prvenstva te bivše europske prvake. Nadam se da ćemo nastaviti ovako što je duže moguće i da će još puno jakih ekipa dolaziti u Našice" dotakao se Halil i dobrih ovogodišnjih rezultata svog kluba.

Pobjeđuju se velike momčadi

Nexe je ove sezone dva puta pobijedilo Vardar i  trenutno drugu momčad francuskog prvenstva Payis, te prvaka Švedske Sävehof . U grupi Europske lige nalaze se još s vodećom momčadi Bundeslige Magdeburgom i  ponajboljom momčadi španjolske  Ciudad de Logroño. Tu je još i Gorenje kao jedna od najboljih slovenskih momčadi. Strašne protivnike ima Nexe, no to pokazuje koliko napreduju i koliko su na visokoj razini Europskog rukometa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Znam samo da nema puno mladih igrača tu privilegiju da se razvija i igra ovakve utakmice na ovakvoj razini, i to još kod kuće u svojoj državi, kao sto sam ja imao iz sezone u sezonu igrajući u Našicama"

Potvrdio nam j Halil. Naime zadržavanje u Hrvatskoj igrača kao što su Halil jaganjac, Gianfranco Pribetić, vratar Dominik Kuzmanović i desno krilo Fran Mileta vraća hrvatski rukomet u europski vrh. Mladi igrači nam više ne odlaze u europske klubove jako mladi, odnosno ne odlaze tamog gdje postanu samo broj ili jedan od mnogobrojnih talenata. Ovdje im se daje uloga, postepeno se radi s njima i od njih se stvaraju materijali za reprezentaciju. Osim sebi, tako pomažu i klubu u kojem se nalaze jer svojom kvalitetom vraćaju Hrvatski rukomet na kvalitetan europski put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Halil Jaganjac

"Bio je užitak igrati ovdje..."

"Iskoristio bi priliku zahvaliti se kao i mnogo puta do sad predsjedniku Josipu Ergoviću i njegovoj obitelji sto sam s užitkom mogao igrati i razvijati se ovdje kao i cijelom klubu, od stručnog vodstva do ljudi koji se brinu da sve zajedno funkcionira. Uzbuđen sam zbog onog sto me čeka i Bundeslige, ali ne razmišljam previše o tome jer nam sezona još nije gotova. Imamo još jako puno utakmica do kraja i samo se koncentriram na to da ostvarimo što bolje rezultate do kraja, da zaokružimo ovu već sad lijepu sezonu na što je bolji mogući način." završio je Halil

Od zamrzlame i drame oko toga hoće li Halil Jaganjac kao najveći hrvatski talent potpisati za Nexe ili PPD Zagreb, do priče koja završava na najljepši mogući način. Izvrsnim razvijanjem jednog vrhunskog igrača od strane Našičana i kluba, do sjajnih rezultata, golova i utakmica koje im je zauzvrat pružio Halil. Nadamo se da će sezona zaista završiti na najbolji način. Pogotovo da za Halila prođe bez ozljeda i da ga vidimo u punom svijetlu u reprezentativnom dresu. No isto tako da klupskom nivou završi ovu priču kako i sam kaže, na najljepši mogući način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo