Goluži išla 'para na uši': 'Ne smijete si to više dozvoliti!'

Hrvatska je u drugoj utakmici drugog kruga na Europskom rukometnom prvenstvu pobijedila Rusiju s 33:25, ali izbornik Slavko Goluža nije mogao biti sasvim zadovoljan igrom pojedinaca...

21.1.2014.
17:58
VOYO logo

"Pa ja prije svega moram čestitati svojim dečkima na pravom pristupu u ovoj utakmici. Odmah od početka smo ušli kako treba, napravili smo razliku i mirno priveli utakmicu kraju. Sigurno da nije bilo lako pripremiti momčad nakon poraza od Francuske, ali moram istaknuti da su kapetan Vori i Domagoj danas bili pravi. Ma, kapetan je kapetan. Duvnjak nije toliko poentirao, ali je vodio ekipu, a Vori je uspio i poentirati. Ni drugi nisu bili loši, međutim došlo je do nekog opuštanja, smanjili su nam Rusi razliku sa osam na četiri. Svatko je počeo igrat' neku svoju igru i zato sam odmah pozvao minutu odmora, jer nisam htio dozvoliti nedisciplinu. Zato sam i u drugom dijelu počeo s prvom ekipom, nisam želio dozvoliti iznenađenje. Ali dobro, čestitam još jednom svima i sad se trebano pripremiti za Poljsku", izrecitirao je izbornik u svome dobro poznatom stilu.

Međutim, nije sve bilo idealno. Posebno je Goluža bio ljut što smo i od Rusa primili preveliki broj pogodaka s pozicije pivota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam jako ljut na igru u obranu. Trojke i četvorke su se bez ikakvog razloga otvarali, nisu dizali ruke i tu je Rusima bili lako poentirati. Ako imate ruke dole, stiže kazna. Igrači s klupe si ne smiju si dozvoljavati onakva opuštanja, oni se u ovakvim utakmicama moraju boriti za svoju poziciju. Ali kažem, sve skupa sam zadovoljan, dobro smo se rastrčali i sada se idemo pripremati za Poljsku", zaključio je Goluža.

Prvi strijelac utakmice sa sedam golova bio je Zlatko Horvat, koji je prokomentirao i daljnji tijek prvenstva. Podsjetimo se, da bi Hrvatska ušla u polufinale, mora u srijedu pobijediti Poljsku, a Švedska u sljedeće dvije utakmice mora upisati barem jedan poraz (protiv Poljske i Francuske).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako god bilo, mi moramo na pobjedu pa što bude. Vjerujem da smo spremni na to", rekao je Horvat.

Poljska - Švedska 35-25 (15-12) Francuska - Bjelorusija 39-30 (20-16) Hrvatska - Rusija 33-25 (16-11)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed:

1. Francuska 8 2. Hrvatska 6 3. Poljska 6 4. Švedska 4 5. Rusija 0 6. Bjelorusija 0 Nedjelja, 19. siječnja: Hrvatska - Francuska (25:27)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utorak , 21. siječnja: Hrvatska - Rusija (33:25)

Srijeda, 22. siječnja: Hrvatska - Poljska (20.15)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo