UOČI OLIMPIJSKIH IGARA /

Goluža nahvalio Zagreb, a dotaknuo se i Karabatića pa ga stavio uz rame jednog Hrvata

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

'Ne priznajem nikome da je bolji od mene, neka pokaže na terenu. Nema ulaska u utakmicu s idejom da je netko bolji od tebe. Svi se pripremaju, svi su motivirani da pobjede'

15.7.2024.
16:12
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Slavko Goluža, nekadašnji izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, dvostruki olimpijski osvajač te brončani trener odradio je prvu sezonu u azijskom rukometu o kojoj je ukratko pričao u intervjuu za Balkan Handball. Utisci su dobri i već mu je produžen ugovor na tri godine, a osvrnuo se i na nadolazeće Olimpijske igre na kojima je ukupno sudjelovao pet puta, kao igrač i trener.

Image
U SKUPINI A SMO /

Raspored utakmice hrvatske rukometne reprezentacije na Olimpijskim igrama u Parizu

Image
U SKUPINI A SMO /

Raspored utakmice hrvatske rukometne reprezentacije na Olimpijskim igrama u Parizu

"Moje prve kada su bile molio sam Boga da preživim Srbiju 2012. godine. Zasukali smo rukave tih mjesec i po dana, moji pomoćnici Željko Babić i Mario Tomljanović i ja, rezultat je došao, bronca, " prisjetio se Goluža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o tome što misli o dolasku Dagura Sigurðssona na mjesto izbornika hrvatske reprezentacije, dao je prilično jednostavan odgovor - budući da se i sam nalazi u sličnoj poziciji i trenersku dužnost obavlja u stranoj zemlji, jednostavno mu je poželio sreću.

Naravno, pitali su ga i tko je favorit Olimpijskih igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao i uvijek isto. Samo ne volim sebe podcjenjivati. Francuzi su Francuzi. Mi veličamo sve kao da su izvanzemaljci. Zato sam i rekao ne volim sebe podcjenjivati. Ne priznajem nikome da je bolji od mene, neka pokaže na terenu. Nema ulaska u utakmicu s idejom da je netko bolji od tebe. Svi se pripremaju, svi su motivirani da pobjede. Ne volim alibije," rekao je bivši hrvatski izbornik.

Na kratko se fokusirao na Nikolu Karabatića i njegovu značajnost u rukometu s obzirom na to da će spomenutom rukometašu ovo biti posljednji turnir.

"Malo je vremena pričati o takvom igraču. Uz Patrika Ćavara, jedan jedini. S tim sam sve rekao. Drago mi je da me jedan period veže za njega. Kada su ga svi drugi gazili, dao sam mu podršku, znao sam da to nije tako. Za dobrim konjem prašina se diže," izjavio je Goluža.

Riječi hvale nije izbjegao ni Zagreb koji je nakon dugo vremena opet postao ozbiljan konkurent u Ligi prvaka, a bio je pod Golužinim krilom prva dva mjeseca sezone. Čestitao im je na uspjehu i poželio trenutnom treneru Zagreba, Andriji Nikoliću, svu sreću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo