NISU NEPOBJEDIVI / Francuska je godinama Hrvatsku pobjeđivala svojim najjačim oružjem: Na ovom prvenstvu to više nemaju

Image
Foto: Profimedia

Iako su, prema pisanjima njihovih medija, odlučni u tome da nakon desetljeća čekanja ponovno zasjednu na europski tron, naši rukometaši imaju se čemu nadati u današnjem okršaju

18.1.2024.
13:07
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska muška rukometna reprezentacijadanas otvara drugi krug Europskog prvenstva protiv naših starih, ali i najvećih rivala Francuza. Budući da su Mađarska i Francuska u drugi krug prenijele dva boda, a Hrvatska jedan zahvaljujući šokantnom ispadanju Španjolske, svaki bod u drugom krugu je od iznimne važnosti.

Image
UŽARENO RIVALSTVO /

Sjećate li se našeg posljednjeg okršaja s Francuskom? Na terenu je ozbiljno zaiskrilo, pokazan je i crveni

Image
UŽARENO RIVALSTVO /

Sjećate li se našeg posljednjeg okršaja s Francuskom? Na terenu je ozbiljno zaiskrilo, pokazan je i crveni

Podsjetimo, uz Francusku, naše rukometaše u drugom krugu čekaju okršaji protiv Mađarske, Islanda i Njemačke, a dvije najbolje plasirane reprezentacije prolaze u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska je rukometna velesila, čini se kako su oduvijek u vrhu, ali su posljednji put prvaci Europe bili prije 10 godina. Iako su, prema pisanjima njihovih medija, odlučni u tome da nakon desetljeća čekanja ponovno zasjednu na europski tron, naši rukometaši imaju se čemu nadati u današnjem okršaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemaju više svoje najjače oružje

Hrvatsku su gotovo redovno izluđivali francuski vratari. Thierry Omeyer godinama je bio strah i trepet među vratnicama, a mnogi koji su igrali finale Europskog prvenstva 2010. u Beču ga vjerojatno još uvijek sanjanju. Legendarni Francuz u toj je utakmici imao strašnih 14 obrana i s razlogom je bio proglašen za igrača utakmice.

Kada je Omeyer napokon napustio reprezentaciju, svi su mislili kako će sada biti lakše zabijati Francuskoj golove, no onda je dočekao svojih pet minuta slave Vincent Gerard. Dovoljno je reći da je u posljednjoj utakmici koju smo igrali protiv Francuza, na otvaranju grupne faze Eura 2022. u Mađarskoj i on ponovio Omeyerov uspjeh i imao 14 obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No i Gerarda su sustigle godine, najavio je mirovinu na kraju ove sezone, a Francuska je na ovo prvenstvo stigla s tri 'nova' golmana. Remi Desbonnet, Samir Bellahcene i Charles Bolzinger je trojac koji stoji između francuski vratnica na ovom turniru i moramo reći da baš i ne briljiraju kao njihovi legendarni prethodnici.

Hrvatska napokon ima boljeg golmana?

Desbonnet je njihov prvi golman u dosadašnjem dijelu prvenstva, a nakon tri utakmice je obranio 20 od ukupno 74 upućena udarca prema njemu, odnosno na 27.03 posto obrana je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledajući samo postotak obrana, Bellahcene je na nestvarnih 46.15 posto obrana, što bi ga činilo najboljim vratarem prvenstva, ali je prema njemu upućeno tek 26 udaraca, a on ih je obranio 12.

Bolzinger je nastupio samo u prvoj utakmici protiv Sjeverne Makedonije nakon čega je preselio na tribinu stoga je malo vjerojatno da će nastupiti protiv Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usporedbe radi, prema Mateju Mandiću je u dosadašnje tri utakmice upućen 61 šut, a on ih je obranio 17, što znači da je na 27.87 posto obrana.

Bilo kako bilo, odlučili vratari današnju utakmicu ili ne, spektakl je zasigurno zajamčen, a vi ga nipošto nemojte propustiti pa budite od 17 sati uz RTL i emisiju Vrijeme je za rukomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudjelujte u kreativnom natječaju Uhvati loptu, osvoji Telemach prvenstvo te 29. siječnja budi ponosni vlasnik QLED televizora i 1 godine besplatne pretplate na EON TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo