Prvi se pamte / Duvnjak i društvo kreću u lov na Svjetsko prvenstvo u gradu koji je zauvijek obilježio povijest hrvatskog rukometa

Image

Uzvratni dvoboj u kojem će se odlučivati o plasmanu na Svjetsko prvenstvo igrat će se 16. travnja u Varaždinu.

12.4.2022.
14:39
VOYO logo

Hrvatski su rukometaši stigli u Finsku gdje će u srijedu u 18 sati igrati prvi kvalifikacijski susret za Svjetsko prvenstvo 2023. godine. Utakmica će se igrati u gradu Vantaa nedaleko od Helsinkija. Riječ je o četvrtom najvećem finskom gradu u kojem živi gotovo 240 tisuća stanovnika.

Malo je poznato da je Vantaa grad koji će zlatnim slovima ostati upisan u povijest hrvatskog rukometa. Naime, upravo u njemu su naši rukometaši odigrali prvu službenu utakmicu u povijesti. Bilo je to 11. travnja 1993. godine kada smo s Fincima otvorili kvalifikacije za Euro 1994. u Portugalu. Taj su susret naši rukometaši pobijedili s 31:28, a sličnom se ishodu nadaju i ovog puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovog se detalja prisjetio na svom Instagramu i Hrvatski rukometni savez koji je napomenuo da je tada naš kapetan Domagoj Duvnjak imao samo pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenimo, kako je Finska do susreta s Hrvatskom došla nakon što je Ukrajina zbog rata odustala od kvalifikacija. Uzvratni dvoboj u kojem će se odlučivati o plasmanu na Svjetsko prvenstvo igrat će se 16. travnja u Varaždinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo