IHF ZBOG HRVATSKE UVODI REVOLUCIONARNE PROMJENE? / 'Tako nam se slučaj Karačić neće ponoviti'

Image

Puno je bilo prigovora na suđenje tijekom aktualnog Svjetskog prvenstva.

23.1.2019.
19:06
VOYO logo

Danski sudački par Mads Hanses i Martin Gjeding, koji se našao na udaru nakon utakmice između Hrvatske i Njemačke na Svjetskom rukometnom prvenstvu, imaju rješenje kako spriječiti situacije poput one kada su u posljednjim trenucima susreta svirali nepostojeće probijanje Igora Karačića i naj način oštetili Kauboje.

"Video tehnologija bi mogla pomoći u sprječavanju takvih situacija. Već postoji u brojnim sportovima", kazao je Hansen za TV2 Sport. U Međunarodnoj rukometnoj federaciji (IHF) nemaju ništa protiv tog prijedloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otvoreni smo za sve prijedloge koji mogu unaprijediti rukomet. Kada završi ovaj SP raspravljat ćemo o mnogim stvarima i mogućnosti uvođenja pregledavanja snimki na zahtjev trenera. O tome smo već razgovarali, ali volimo ići korak po korak", kazao je predsjednik sudačke kimisije IHF-a Ramon Gallego.

Promjena odluke

Prijedlog o kojem govore je onaj koji je aktualan u tenisu i badmintonu - popularni challenge. Tu igrač može zatražiti upotrebu sustava ako se ne slaže s odlukom suca. U rukometu bi pak trener odnosno izbornik tražio dodatno pregledavanje snimke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zajedno s IHF-om puno smo analizirali što se dogodilo i što smo mogli drugačije napraviti te smo razgovarali kako bi mogli spriječiti takve situacije", rekao je Madesn.

Njegov kolega Gjeding volio bi da je izbornik Lino Červar imao taj alat na raspolaganju u kontroverznoj situaciji kada je svirano probijanje Karačiću. "Naravno da bih volio jer bih onda mogao donijeti pravu odluku. Uvjeren sam u to i ne bih morao puno puta pregledavati snimku da bih shvatio što trebam dosuditi", rekao je Gjeding.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo