ČERVAR VODI KAUBOJE NA TEAM BUILDING: / 'Bitno je raditi na zajedništvu i izvan terena'

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

"Polako razmišljamo i o protivnicima koji nas čekaju, ali ne previše", poručuje Červar na kraju prve faze priprema za EP.

23.12.2017.
11:56
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija privodi kraju prvu fazu priprema za Europsko prvenstvo koje će se idući mjesec održati u našoj zemlji. Izabranici Line Červara će u Ivanić-Gradu trenirati sve do 24. prosinca ujutro, a na okupu će ponovno biti već 26. prosinca kada opet kreću put Ivanić-Grada. Izbornik Červar je pred završetak ovog dijela priprema istaknuo kako je zadovoljan radom i voljom iako nisu svi u istoj formi stigli u Ivanić-Grad.

'Radimo na homogenizaciji'

"Momčad je tijekom prvog dijela priprema bila heterogena. Neki su došli u boljoj formi, neki u tjelesnom deficitu, dok su s druge strane neki manje trenirali, a neki više. No, ono najbitnije je da imamo jednu bitnu stvar zajedničku - svi su pokazali iznimnu volju da naprave nešto i svima je radna etika na visokoj razini. Radimo na homogenizaciji i stvaranju timskog duha. U Ivanić-Gradu smo tijekom prvog dijela priprema počinjali već u 7 sati ujutro kada je prva grupa krenula s treninzima i kroz dva dana smo imali po tri treninga dnevno. Dosta se trenira, ali se momci ne žale i to je jako ohrabrujuće", naglasio je Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom prve faze priprema reprezentaciji su se naknadno pridružili Kristian Bećiri, Ivan Pešić, Jakov Vranković i Bruno Butorac koji su prije reprezentacije morali odraditi klupske obveze, a u drugom dijelu priprema priključit će se sedam reprezentativaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Idemo stepenicu po stepenicu'

"Jedva čekam da nam se pridruže i naši Nijemci da budemo kompletni i svi zajedno krenemo trenirati. To je bitno jer smo tada jači. Imali smo samo s Filipom Ivićem problema jer se prenaglo vratio treninzima i koljeno je osjetilo opterećenje, ali on je na čekanju i ako bude potrebno, priključit ćemo ga. S treninzima ponovno krećemo 26. prosinca i tada ćemo nastaviti sa sličnim radom kao što je bilo u prvom dijelu priprema i tako sve do Splita."

Na pitanje razmišlja li već o skupini na Euru, Červar je kratko rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Polako razmišljamo i o protivnicima koji nas čekaju, ali ne previše. Trebamo ići stepenicu po stepenicu, a čeka nas i pripremna utakmica protiv Crne Gore."

Za kraj izbornik Červar je otkrio kako će prvi dio priprema završiti zajedničkim druženjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za zaključak prvog dijela priprema imat ćemo večeras i zajedničko druženje kako bismo se rasteretili i opustili jer je bitno raditi na zajedništvu i izvan terena."

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo