ČERVAR UOČI ŠVICARSKE PROGOVORIO O VELIKOM PROBLEMU: / 'Ne želim razmišljati o tome, moram depresiju pretvoriti u optimizam'

Image
Foto: AFP

Priliku će protv Švicarske tako očekivano dobiti i neke mlade snage koje su budućnost hrvatske reprezentacije

9.6.2019.
23:55
AFP
VOYO logo

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju prije ljeta očekuju još dvije utakmice kvalifikacija. Momčad Line Červara u srijedu će na gostovanje kod Švicaraca. Iako smo već osigurali plasman na Europsko prvenstvo, izbornik niti ne razmišlja o opuštanju.

"Fokus će biti na tome da mi kakvu god ekipu imamo, kako god sastavljeni, da pokušamo jednom zajedničkom igrom, jednim homogeniziranim timom suprotstaviti se Švicarcima koji gaje velike nade da je sad momenat da se nas pobijedi, a mi ćemo to pokušat spriječiti. Naravno da analiziramo njihovu igru. Već smo pokušali to simulirati na večernjem treningu i danas ujutro također smo radili na tome", rekao je Červar u razgovoru za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velik broj izostanaka

Hrvatska želi pobjedom pokazati svoju moć, ali nedostaje im puno ozlijeđenih igrača. Na popisu izostanaka su Cindrić, Karačić, Šego, Pavlović je i dalje upitan, a igrači iz Njemačke tek će se priključiti

"Ne smijem razmišljati o tome, moram razmišljati obratno. Moram pretvoriti negativu u pozitivu, depresiju pretvoriti u optimizam. To mi je glavni zadatak i kod igrača. Mi smo prvi zadatak ispunili, plasirali smo se na Europsko prvenstvo od kojeg iduće godine očekujemo velike stvari, odmah da vam kažem. Nadamo se da ćemo biti kompletni, da će to biti lijepi dani za nas, ali trebamo mi ostvariti još ove dvije pobjede", rekao je Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priliku će protv Švicarske tako očekivano dobiti i neke mlade snage koje su budućnost hrvatske reprezentacije.

"Pa oni ako su mudri, a mislim da naša mladost ima mudrosti, kad nekoga nema, treba iskoristiti priliku. Tada se postaje i veliki igrač. Kada ti se pruži takva prilika, onda je treba odmah u letu uhvatiti tako da, ja mislim da su oni gladni dokazivanja i da će to znati iskoristiti, a to je vrlo bitno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čvrsta obrana je ključna

"Bit će to zahtjevna utakmica, napaljeni domaćin. Mi ćemo pokušati pokazati da i u takvim okolnostima koje nama ne idu u prilog, da ćemo ih nadvladati. Za to će trebati malo više stvari. Trebat će naša obrana biti iznimno jaka, u napadu ne smijemo biti rastrošni, ne smijemo gubiti lopte nepotrebno, moramo taktički biti jako zreli", otkrio je Červar pa zaključio:

"Mi ćemo njih pokušati iznenaditi, a ne oni nas! Doći ćemo možda oslabljeni i onda će oni misliti da je to lako, a mi ćemo htjeti pokazati da s kojom god ekipom igramo, u našim dečkima ima uvijek gladi za dokazivanjem, uvijek prihvaćaju izazove takve vrste."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo