banner

U NOVOJ ULOZI

ČERVAR SE VRATIO U PPD ZAGREB: ‘U dva i pol mjeseca sam osvojio više bodova nego Zagreb u dvije godine’

Njegov dolazak na ovu poziciju popraćen je lošim rezultatima Zagreba u Ligi prvaka. Protiv Barcelone su primili rekordan broj golova u povijesti, a dobili su i novog trenera Vladu Šolu

Izbornik hrvatske rukomente reprezentacije Lino Červar vratio se u PPD Zagreb, no ovaj put u drugačijoj ulozi. Červar će biti savjetnik za sportska pitanja na svim razinama, tako je službeno nazvana njegova pozicija na kojoj će, očigledno, imati velike ovlasti.

“Cijeli život sam unutra, dugo sam bio trener Zagreba i znam situaciju. Sada sam u malo široj ulozi. Situacija koronavirusa je najviše pogodila dvoranske sportove rukomet i košarku. Danas je egzistencijalno pitanje održati klubove, Zagreb je perjanica svih naših klubova jer je klub s velikom prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Mi smo mala zemlja i Zagreb je zvijezda vodilja, vrlo je važan ne samo za reprezentaciju već je godinama odgajao mnoge igrače i za druge klubove u Hrvatskoj. Mnogi igrači koji su ovdje izrasli igraju u tim klubovima. Zagreb ima sve kategorije, radi se od dječaka do seniora. Prošle godine pratio sam uživo sva državna natjecanja mladih dobnih skupina i samo je Zagreb igrao sa svim kategorijama. Problem je da imamo prekasno izrastanje mladih igrača u seniore, možemo puno više napraviti, gledati kako ih što prije osposobiti da nose klubove”, rekao je Červar na službenom predstavljanju te dodao:

“Moramo se kao savez boriti da uz Zagreb i Nexe još više klubova bude bitno pa da oživimo Metković, Split, Osijek, Rijeku. Hvala Bogu imamo sada i Nexe u Europskoj ligi, ali Zagreb je svakako najveći izazov za naše mlade igrače. Probat ću svojim utjecajem prenositi svoje iskustvo. I danas sam gladan pobjeda, želim ulagati u sebe, volim kreativnost. Potrudit ćemo se da Zagreb bude još bolji, da se već sutra vidi prva pobjeda i da se i dalje ide prema pobjedama, a ne porazima”, istaknuo je Červar.

NIKOLA KARABATIĆ ZARADIO TEŠKU OZLJEDU: Francuz sigurno propušta SP, u opasnosti nastup na Olimpijskim igrama

‘Nisam došao nikoga rušiti’

Njegov dolazak na ovu poziciju popraćen je lošim rezultatima Zagreba u Ligi prvaka. Protiv Barcelone su primili rekordan broj golova u povijesti, a dobili su i novog trenera Vladu Šolu.

“Dva i pol mjeseca sam bio tu i osvojio više bodova nego Zagreb u dvije godine. Nemam protiv nikoga ništa, tu sam bio toliko godina kao trener i dobro znam da bez dobrog Zagreba neće biti dobra niti reprezentacija. Nisam došao nikoga rušiti nego svoje iskustvo i znanje prenijeti na trenere i organizaciju rada mladih skupina i da zaista dobijemo hrvatski model. Ja sam za priču, moramo ulagati u naše trenere i naše igrače. Nama nije cilj da pod svaku cijenu pariramo nekom tko ima proračun od 20 milijuna eura”, rekao je Červar na službenom predstavljanju.

Inače, Zagreb nastavlja u srijedu svoj put u Ligi prvaka, a protivnik će im biti slovensko Celje.

Povratak na Net.hr