Crnogorci se izgubili / Červar nakon +13: 'Pokazali smo kojim putem ići kako bismo se vratili na one nekadašnje pozicije'

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

'Fenomenalno. Mislim da su se Crnogorci izgubili u toj vici i navijanju', pohvalio je pun osječki Gradski vrt Krešimir Kozina

10.6.2018.
12:40
Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski rukometaši napravili su veliki korak prema Svjetskom prvenstvu kojem će u siječnju 2019. domaćini biti Njemačka i Danska, jer su u prvoj kvalifikacijskoj utakmici odigranoj u do kraja ispunjenoj dvorani Gradski vrt u Osijeku svladali reprezentaciju Crne Gore sa 32-19 (17-10).

Hrvatsku su do uvjerljive pobjede sa po šest pogodaka predvodili Manuel Štrlek i Zlatko Horvat, pet golova postigao je Luka Cindrić, a četiri Igor Karačić. Vratar Marin Šego je sakupio deset obrana. U reprezentaciji Crne Gore najbolji strijelac bio je Nemanja Grbović sa četiri pogotka, a po tri su postigli Stefan Čavor i Miloš Božović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve pohvale idu igračima i publici. Pokazali smo kojim putem treba ići, da se hrvatska rukometna reprezentacija vrati na one pozicije koje smo nekad imali. To je primjer kako se gine za svaku loptu, primjer zajedništva, taktike, skromnosti. Jedna dobra predstava", izjavio je nakon utakmice izbornik Lino Červar, dodavši da je ovo novi put reprezentacije.

"Bilo je malo treme, vidiš publiku načičkanu u dvorani. Ljudi ipak ne razumiju da to nije nekadašnja reprezentacija, jer mi smo na putu stvaranja nove reprezentacije. Mi smo na novom putu, imamo novi pristup, novu ideju. Nakon ove prekrasne utakmice ne smijemo uzdignuti nos. Ne živi se na lovorikama", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crnogorci su se držali do 22. minute, kad je Čavor smanjio prednost Hrvatske na 10-9. No, u sljedećih šest minuta serijom 5-0 izabranici Line Červara stvorili su prvu osjetnu prednost i na poluvrijeme otišli sa sedam golova viška (17-10).

U drugom poluvremenu se ništa nije promijenilo. Hrvatska je čvrstom obranom stvarala prilike za brze kontranapade koje su najčešće realizirali Manuel Štrlek i Zlatko Horvat. Naša je reprezentacija polako dizala prednost, a kad su jednom dostigli deset golova viška, više se ispod dvoznamenkaste razlike nisu spuštali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je prekrasno igrati. Pokazali smo zajedništvo, stvarno jako dobru igru, požrtvovnost, koncentraciju, čvrstoću u obrani. Nismo gubili strpljenje, dočekali smo svojih pet minuta u prvom poluvremenu. Napravili smo dobru razliku za uzvrat, ali zadnjih par godina je bilo svakakvih rezultata u rukometu tako da se ne smijemo opustiti", rekao je Manuel Štrlek nakon osječke pobjede.

Do najvećih +14 (32-18) naši su rukometaši stigli u 56. minuti, a utakmicu završili s 13 golova prednosti koje će ponijeti na uzvrat u Podgoricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratna utakmica bit će odigrana u četvrtak, 14. lipnja u podgoričkoj dvorani Morača, s početkom u 20 sati.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo