Sretan rođendan / Andrej Lavrov postao je jedan od najboljih vratara svih vremena u zemlji koja nije znala što je rukomet

Image
Foto: AP Images

U rukometu se vrlo brzo pronašao, a prvi put na vrata je stao s deset godina i svidjelo mu se

26.3.2019.
22:05
AP Images
VOYO logo

Na današnji dan prije 57 godina rođen je Andrej Lavrov. Fantastični ruski vratar i jedan od najboljih u povijesti ovog sporta, rođen je u Krasnodaru 26. ožujka 1962. godine.

Kao i svako dijete, Lavrov je mijenjao zanimaciju, no otac baš i nije bio oduševljen njegovim izborima. U petoj godini poželio se baviti baletom, a odgovor koji je dobio glasio je - ne dolazi u obzir. Zatim se zaljubio u klavir, čak je i počeo dobivati satove klavira, a baka i djed su mu kupili instrument.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, polako se okretao prema sportu, a jedini sport koji je bio zabranjen u obitelji bio je nogomet. Kako nije mogao trenirati nogomet koji je uistinu volio, Andrej se okrenuo rukometu. Priopćivši ocu da će trenirati rukomet, tada egzotičan sport, otac ga je upitao: "A što je to rukomet?"

U rukometu se vrlo brzo pronašao, a prvi put na vrata je stao s deset godina i svidjelo mu se. Ubrzo je i otac prihvatio njegovu želju i postao je njegov najveći navijač koji nije propuštao nijednu utakmicu još od školskih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već s 15 godina Lavrov je branio za SKIF Krasnodar u prvoj ligi Sovjetskog Saveza, bio je član mlade reprezentacije, a idol mu je bio tadašnji vratar A reprezentacije Mihail Iščenko koji će mu kasnije dosta pomoći u karijeri.

Pročitajte više na Sportnetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo