Andrea u transu: 'Ovo je rapsodija!'

Rukometašice Hrvatske napravile su veliki podvig pobijedivši Rusiju sa 30:28 u 3. kolu svoje skupine na olimpijskom turniru. 'Iskreno, malo su nas pogurali i naši dečki sjajnom igrom protiv Srbije

2.8.2012.
11:53
VOYO logo

Najbolja među hrvatskim rukometašicama bila je Andrea Penezić koja je zabila deset pogodaka!

"Bila je to rapsodija. Bila sam nekako bijesna cijeli dan, jedva sam čekala da počne utakmice. Ne, nije me nitko naljutio. Jednostavno nisam bila zadovoljna svojom igrom u prve dvije utakmice i odlučila sam protiv Rusije pokazati što znam. Nadam se da sam uspjela", rekla je Andrea nakon sjajne partije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno da je uspjela. Postigla je deset fantastičnih pogodaka.

"Rekle smo si da možemo i moramo igrati bolje nego protiv Brazila. Protiv Rusije smo ponovno počele u grču, povele su nam sa 8:3, ali smo se uspjele vratiti do poluvremena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je prvi put na velikom natjecanju pobijedila Rusiju, nekadašnjeg trostrukog svjetskog prvaka, i to zaredom – od 2005. do 2009. godine. Činjenica je da su Ruskinje nešto slabije u posljednje vrijeme, ali to ne umanjuje veliki uspjeh.

"Od najboljih svjetskih reprezentacija još nismo za vrijeme mog mandata, a to su dvije godine, uspjeli pobijediti samo Norvežanke. No ima vremena i za njih", rekao je izbornik Vladimir Canjuga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruskinje je iznenadio obranom 5-1.

"Istina. Tu sam obranu konačno mogao uigrati ovo ljeto jer su pripreme bile dugačke. U Sonji Bašić dobio sam igračicu koja mi je trebala u toj obrani kao jedan od halfova. Dugo sam tražio tko bi mogao igrati prednjega u toj obrani. Isprobao sam na tom mjestu Zebić, Milanović-Litre i Ježić i onda sam konačno našao Franić. Da, odlično smo odigrali tu obranu", rekao je Canjuga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miranda Tatari vukla je naš sastav poput brze lokomotive.

"Iskreno, malo su nas pogurali i naši dečki sjajnom igrom protiv Srbije. Drago mi je da su u ove kasne sate bili na tribini i navijali. Sada slijedi utakmica s Crnom Gorom. Bit će teško, ali zar mi nismo najbolje kad je najteže?", rekla je Tatari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo