Lijepa Hrvatica ostala praznih ruku! Brazilka dobila 10 tisuća eura!

Međunarodna rukometna organizacija (IHF) proglasila je Brazilku Alexandru do Nascimento i Francuza Daniela Narcissea najboljim igračima 2012. godine.

8.1.2013.
15:12
VOYO logo

Prema izboru navijača, novinara i eksperata IHF-a Do Nascimento (31) je postala prva Brazilka koja je osvojila ovu prestižnu nagradu, dok je Narcisse (33) postao šesti Francuz i četvrti igrač njemačkog rukometnog diva Kiela kojem je pripala ova čast. Prije njega nagradu su 'pobirali' Kielovi Nikola Karabatić, Thierry Omeyer i Filip Jicha.

Brazilka, inače igračica austrijske ekipe Hypa Niederösterreicha, je u izboru osvojila 28 posto glasova, odnosno četiri više od drugoplasiranih Heidi Löke (Nor / Györ) i Bojane Popović (CG / Budućnost). Među pet najboljih rukometašica pronašlo se mjesta i za našu Andreu Penezić (Hrv / Krim Mercator). Lijepa Hrvatica podijelila je četvrto mjesto, s 12 posto glasova, s Katarinom Bulatović (CG / Oltchim Valcea).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narcisse je pak u izboru rukometaša osvojio 25 posto glasova, također četiri više od prvog pratitelja Mikkela Hansena (Dan / PSG). Treće mjesto podijelila su čak trojica igrača s po 18 posto glasova. Riječ je o Filipu Jichi (Češ / Kiel), Kimu Andersonu (Šve / Kolding) i Julenu Aguinagaldeu (Špa / Atletico Madrid).

Ceremonija dodijele nagrada održat će se u Barceloni dan uoči velikog finala Svjetskog prvenstva za muškarce 2013. godine, koje će se odigrati 27. siječnja. Osim trofeja Do Nascimento i Narcisse će dobiti i ček od 10 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nagrada IHF-a za najboljeg rukometaša pripala je našem Ivanu Baliću 2003. i 2006. godine, te je on od 1988., otkako IHF dodjeljuje ovu nagradu, jedini Hrvat koji ju je osvojio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo