Legenda se nada: 'To bi bio savršen scenarij'

'Samo ako naši vratari budu na nivou, ako to bude štimalo, pobjeđujemo Francusku!

10.8.2012.
10:23
VOYO logo

"Prvo, ovo što je bilo s Tunisom, mislim da takav rukomet treba zabranit zakonom, oni su u prvom poluvremenu trebali dobit još najmanje dva crvena kartona. Jer ono je prešlo svaku granicu neke normalne igre, a krivi su suci. Ja ne znam uopće otkud argentinski suci sude tako važan meč. Dakle, suci su onakve prekršaje trebali odmah sankcionirat, al' evo, mi smo na kraju pobijedili unatoč tvrdoj i neizvjesnoj utakmici. Bitno je da se nitko nije povrijedio, i super je vrijeme utakmice protiv Francuske, u 21.30", prokomentirao je slavni hrvatski rukometni reprezentativac, Patrik Ćavar, četvrtfinalnu utakmicu s Tunisom te se okrenuo finalu prije finala olimpijskog turnira, okršaju s Francuzima koji nas čeka večeras.

"Što se tiče Francuza, mislim da njihova utakmica protiv Španjolaca nije bila realna slika njihove snage. Jer ono što je obranio Šterbik u prvom poluvremenu, to je stvarno ono, briljantna njegova predstava. Imao je 15 obrana u prvom poluvremenu, a to je odličan prosjek golmana za cijelu utakmicu. Tako da to nije bila njihova prava slika. Zaslugom Šterbika su se oni držali u igri, inače bi Francuzi sigurno lagano pobijedili".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"E sad, sraz Hrvatske i Francuske, tu neće bit kalkulirnanja ni s naše ni s njihove strane. To će bit čvrsta, beskompromisna utakmica. Francuzi su poznati da u tim najvećim susretima igraju posebno jako, čvrsto, žestoko, i mislim da su naši svjesni toga, evo gledao sam izjave koje su davali poslije Tunisa. Mi se moramo koncentrirat na sami sebe, jer među nama i Francuzima nema nikakvih nepoznanica, znaju se sto posto. I moram to posebno naglasit, kad se igraju ovako velike utakmice, mislim da će odlučivat nijanse i da će vratari imat nevjerojatno važnu zadaću. Znači, samo ako naši vratari budu na nivou, ako to bude štimalo, pobjeđujemo Francusku. Mislim da će naši igrači zabit 25 golova u napadu, a trebali bi primit ispod toga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmice s njima su uvijek bile slične, neizvjesno do desetak minuta prije kraja i onda Francuzi prebace u brzinu više i pobijede s par golova razlike. Mi ovoga puta sanjamo scenarij kao protiv Danske, odlazak na pet razlike već u prvom poluvremenu i onda održavanje prednosti, jakom obranom i kontrama... Bogu hvala, jer to bi bio savršen scenarij. Jer o čemu se radi? Radi se o tome da Francuzi jesu malo snažniji od nas, ali samim time i teretniji, mi ih možemo pretrčat. A prije toga trebamo radit ono što smo radili dosad, znači postizat što više golova iz brze kontre i polukontre, a to ne možeš bez dobre obrane. I mislim da njima treba igrat ili 6-0 sa malo dubljim izlascima, ili 3-2-1 zonu, jer nije mi drago kako je igrao ovaj Acambray, rasturio je Španjolce. Pazite, on, Karabatić, Fernandez, Narcisse, znači šuteva izvana koliko hoćeš. Zato treba bit jako pokretljiv i igrat jaku obranu i brze kontre i polukontre, to bi bio nekakav recept za neku našu pobjedu. Ali tko zna što se tu može dogodit.

Činilo se kako smo krenuli kroz skupinu, da ćemo sve pregaziti do kraja, da se neće puno živcirati ni navijači ovoga puta, ali malo je protiv Tunisa ipak zaštekalo... Gledajte, ovo za Tunis moram reć još jednu stvar. To je bila za naše momke jako teška utakmica jer je dojam bio 'ajde to samo treba odradit', a takve utakmice je najteže igrat. Mi jesmo kvalitetniji od njih, ali vidjeli ste, Tunis je izašao beskompromisno, grubo, udaraju, i onda je našima trebalo neko vrijeme da se priberu i kad su vidjeli ozbiljnost situacije napravili su to što su napravili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ma gledajte, ovo protiv Francuske je finale prije finala. U to sam siguran. Jer momčad koja sutra pobijedi, ja sa nadam da će to bit Hrvatska, će osvojit zlatnu olimpijsku medalju. Svaka utakmica je posebna priča za sebe i ovo prvenstvo je dokazalo da više nema slabih ekipa. Prije na olimpijadama ti je mogla doći jedna dvije tri 'lijeve' ekipe koje si mogao pobijedit bez problema i koji su tek počinjali igrat rukomet, a toga danas više nema. Koreja je pokazala koliko je dobra, Tunis je pokazao koliko je dobar i svaka utakmica je neizvjesna. Znači sada se treba okrenut Francuzima i dat najbolje od sebe!.

specijal-201207200428004-Olimpijske igre

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo