RIJEČ IZBORNIKA / Horvat dan poslije debakla: 'Slomili su nam vrat, a bit će promjena za SAD'

Image
Foto: Pixsell.hr

'Bit će sigurno promjena za SAD. Imamo tu još dva igrača koji smo poveli, sada još ne mogu biti konkretan po tom pitanju', otkrio je izbornik

14.1.2023.
14:22
Pixsell.hr
VOYO logo

Faraoni su pomeli parket Kaubojima i nanijeli im najteži poraz na otvaranju jednog velikog natjecanja u proteklih 20 godina. Visokih 31:22 zgrozilo je rukometnu javnost, ali je i šokiralo igrače, a jutro nakon dvoboja oglasio se i izbornik.

'Kako smo spavali? Kao i utakmica što je bila – loše. Nismo se baš naspavali. Teško se isključiti nakon ovakve utakmice. Nije bilo lako ni ugodno', započeo je Hrvoje Horvat.
Psihologija je odigrala veliku ulogu, htjeli smo u jednom napadu zabiti dva gola, a to jednostavno ne ide. Trebalo je igrati šah, a mi za to nismo imali strpljenja. Nismo dobro stajali u obrani, protiv ovakve ekipe ako jedan segment ne štima, onda padaš. I nervoza raste. Nama se sve to dogodilo u drugom dijelu', nije krio razočarenje izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IGRA HRVATSKA /

Hrvati napravili šou u Švedskoj pred prvi nastup Kauboja: Ori se pjesma, sve gori, domaćini u čudu

Image
IGRA HRVATSKA /

Hrvati napravili šou u Švedskoj pred prvi nastup Kauboja: Ori se pjesma, sve gori, domaćini u čudu

'Jako nam se teško bilo sabrati'

'Isključenje s klupe? Musi su sudili probijanje, reakcija s klupe je bila jaka jer probijanja nije bilo. To je u tom trenutku jednostavno tako i tu su nam jednostavno slomili vrat. Teško je odreagirati onda u takvoj situaciji. Minute odmora smo probali, mijenjali obrane, ali ništa se nije promijenilo. Jako nam se teško bilo sabrati', rezonira .

'Bit će sigurno promjena za SAD. Imamo tu još dva igrača koji smo poveli, sada još ne mogu biti konkretan po tom pitanju. Mi moramo gledati sebe, moramo razbistriti glave nakon ovoga. Amerika je dobila prvu utakmicu, na tim su krilima i pozitivno gledaju na SP', osvrnuo se na našeg sljedećeg protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Imaju srednjeg i desnog vanjskog koji su prodorni, šutera na lijevom vanjskom koji je opasan i obranu koju predvodi naš Domagoj Sršen. Što sad? Ništa, idemo sad dobiti prvu utakmicu u Jonkopingu uopće i na ovom SP, pa ići dalje i čekati priliku ako se ukaže', zaključio je izbornik Hrvoje Horvat.

Iduću utakmicu Kauboji igraju u nedjelju 15.siječnja u 20.30 minuta, a izravni prijenos pratite na RTL-u. Uvodna emisija Vrijeme je za rukomet pratite od 19.45.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko rukometno prvenstvo koje se igra u Švedskoj i Poljskoj na rasporedu je do 29. siječnja, a više od pedeset napetih i atraktivnih utakmica gledatelji mogu pratiti na glavnom kanalu RTL-a, zatim na kanalu RTL2 te online platformi PLAY.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo