ANTIRONALDOMANIJA / "Ronaldo, dabogda slomio nogu"

Image

Navijači brazilskog Flamenga prozvali Ronalda izdajnikom, te angažirali woodoo vrača kako bi na nogometaša bacio urok.

10.12.2008.
12:33
VOYO logo

Vijest da je Ronaldo dogovorio jednogodišnji ugovor s Corinthiansom iz Sao Paula razjarila je milijune navijača Flamenga iz Rija, najomiljenijeg kluba na svijetu, za kojeg, prema istraživanju brazilskog magazina Mundo Estranha, navija vojska od preko 32 milijuna ljudi.

Navijači Flamenga Ronalda su prozvali izdajnikom. Povijest se Brazilcu ponavlja po treći put. Događalo mu se to prilikom potpisivanja za madridski Real (prije toga igrao za Barcelonu) odnosno talijanski Milan (prije igrao u Interu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno je oštar bio Jose Carlos Peruano, navijački aktivist koji je pokrenuo akciju "Ostani, Ronaldo", i na čiju su inicijativu navijači počeli skupljati novac kako bi klubu olakšali potpisivanje obožavanog napadača.

- Što smo sve samo učinili za njega?! Liječili smo ga i davali mu prostor za treniranje dok je bio upropašten. Licemjerno nam je govorio da je navijač Flamenga i da će ostati igrati kod nas. Sad je potpisao za drugi klub. Baš nam je lijepo vratio, svaka mu čast. Ne mogu opisati koliko sam nesretan - izjavio je Peruano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači u Riju pale majice s Ronaldovim likom, te skidaju naljepnice koje su polijepili po automobilima.

"Antironaldomanija" ide toliko daleko da je angažiran voodoo vrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Kontaktirali smo ga jer želimo baciti urok na Ronalda. Dabogda slomio nogu prije no što zaigra ijedne minute za Corinthians!", poručuju navijači Flamenga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo