OVAJ ČOVJEK JE NEUNIŠTIV / Romario igrao za pokojnog oca

Legendarni brazilski napadač Romario zaigrao je za klub Americu kako bi ispunio želju svog pokojnog oca.

26.11.2009.
12:05
VOYO logo

Legendarni brazilski napadač i jedan od najboljih strijelaca u povijesti nogometa, Romario nakratko se  vratio na teren. 43-godišnji Romario, koji je prošle godine "objesio kopačke o klin", odigrao je 22 minute drugog poluvremena za klub Americu u finalu regionalnog prvenstva pokrajine Rio de Janeiro. America je pobijedila 2:0 iako Romario nije zabio gol.

Bivši brazilski reprezentativac odlučio je odjenuti dres kako bi ispunio želju svog pokojnog oca. On je, naime, bio veliki navijač Americe i htio je da mu sin igra za taj klub. Romarija je, međutim, put odveo u najveće svjetske klubove i nikada nije igrao za klub kojeg je volio njegov otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrao sam za najveće klubove i nosio dres brazilske reprezentacije no ovaj trenutak je u emotivnom smislu potpuno drugačiji od svih koje sam doživio u svojoj nogometnoj karijeri", izjavio je Romario nakon utakmice.

U 23-godišnjoj karijeri Romario je igrao za Vasco da Gamu, PSV, Barcelonu, Flamengo, Valenciju, Fluminense, Al-Sadd, Miami i Adelaide United. Tvrdi da je zabio više od tisuću golova, no njegovi kritičari smatraju da je ta brojka prenapuhana. Dres Carioca je nosio 85 puta i zabio 71 gol. Bio je jedan od najistaknutijih pojedinaca u pohodu Brazila na svjetsku krunu 1994. godine u SAD-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo