LOŠ DEBI U EUROPSKOJ LIGI / Rijeka teško stradala u Portugalu

Image
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Nogometaši Rijeke poraženi su u dvoboju 1. kola I. skupine Europske lige na gostovanju u Portugalu kod Vitorije Guimaraes s 4:0.

19.9.2013.
22:59
Marijan Susenj/PIXSELL
VOYO logo

GUIMARAES - Povijesna utakmica Rijeke u Europi nije u Portugalu završila dobro po hrvatsku momčad koja je s 4-0 izgubila od Vitorije Guimaraes. Ba (36), Plange (48), Maazou (68-11m) i Andre (81) nanijeli su Rijeci najteži poraz u povijesti u europskim kupovima.

Riječanima je to ujedno bila i prva, povijesna utakmica u Europskoj ligi, u kojoj su razočarali jer su uputili jedan jedini udarac u okvir vrata, dok je Portugalcima to uspjelo 11 puta, tako da se mogao dogoditi još i gori poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je započeo velikom prilikom Benka u 8.minuti, koji se nije snašao sam pred vratarom pa je njegov udarac blokiran. Vratar Riječana Vargić uspio je obraniti dva teška udarca domaćina, a u 36. minuti napadač Guimaresa Maazou je prošao Vargića, no njegov udarac je s gol-linije počistio Bertoša. Nakon izvedenog udarca s kuta Riječani nisu uspjeli izbaciti loptu, koja je došla do Senegalca Baa, koji prolazi i Vargića i zakucava loptu u mrežu za vodstvo domaćina 1-0.

Već nakon tri minute drugog dijela Portugalci su povećali na 2-0. Maazou je s lakoćom prošao po desnoj strani i pronašao samog Plangea, kome nije bilo teško pogoditi mrežu Vargića. Rijeka se potom praktički predala, a u 68. minuti Marić je skrivio jedanaesterac nad Andreom, a Maazou s bijele točke pogodio za 3-0. Devet minuta prije kraja Guimaraes je povećao na 4:0 nakon duge akcije u kojoj je Vargić dvaput spašavao mrežu, da bi naposljetku Andre s desetak metara postigao zgoditak. Tek u 90. minuti Benko je škaricama uputio udarac prema portugalskom vrataru, koji je uspio spriječiti počasni pogodak za Rijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priliku za popravak Rijeka će imati u 2. kolu 3. listopada, kada na Kantridi dočekuju španjolski Betis. U drugom susretu ove skupine Betis i Lyon su igrali 0-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo