PRETEKLI CRVENE VRAGOVE / Real postao najvrijedniji klub na svijetu

Image
Foto: AP

Vrijednost Reala se povećala čak 76 posto u odnosu na prošlu godinu i sada iznosi 3.3 milijarde dolara, dok je United procijenjen na 3.2 milijarde dolara, iako se i njegova vrijednost u odnosu na 2012. godinu povećala 42 posto.

17.4.2013.
19:53
AP
VOYO logo

Manchester United nakon devet godina više nije najvrijedniji nogometni klub na svijetu, a od ove godine je to madridski Real, tvrdi magazin Forbes.

Vrijednost Reala se povećala čak 76 posto u odnosu na prošlu godinu i sada iznosi 3.3 milijarde dolara, dok je United procijenjen na 3.2 milijarde dolara, iako se i njegova vrijednost u odnosu na 2012. godinu povećala 42 posto. Real je u vlasništvu svojih članova, dok United kontrolira američka obitelj Glazer, a taj engleski klub bio je na čelu Forbesove liste neprekidno od 2004.

Barcelona prema Forbesu vrijedi 2.6 milijarde dolara, Arsenal 1.33 milijarde, a peti klub na svijetu je minhenski Bayern s 1.31 milijarde. Među prvih deset su još Milan, Chelsea, Juventus, Manchester City i Liverpool, a jedini ne-europski klub među prvih 20 je brazilski Corinthians na 16. poziciji.

Unatoč svjetskoj gospodarskoj krizi 20 najbogatijih klubova svijeta povećalo je svoju vrijednost za 26 posto u odnosu na prošlu godinu, a prosječna vrijednost jednog kluba je skoro milijardu dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo