KELAVA SPASIO DINAMO OD POTOPA / Real drhtao do zadnje sekunde

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatski prvak Dinamo Zagreb nije se osramotio u prvom nastupu u Ligi prvaka nakon 12 godina. Hrabrim nastupom protiv favoriziranog Real Madrida upisali su minimalan poraz.

14.9.2011.
22:36
PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama upisali su minimalan poraz od Real Madrida u prvoj utakmici skupine D Lige prvaka. Gosti iz Španjolske pobijedili su 1:0 pogotkom Angela di Marije u 53. minuti susreta.

Kraljevski klub dominirao je veći dio dvoboja, a mladi vratar Kelava spasio je "Modre" od potopa sa nekoliko sjajnih intervencija i obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je najizgledniju priliku imao u 33. minuti kada je Rukavina sam izišao na Casillasa, no njegov pokušaj loba lako je uhvatio gostujući vratar.

Dinamu se ukazao tračak nade u 73. minuti kada je Marcelo u razmaku od samo tri minute zaradio drugi žuti karton zbog similuranja i isključenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri minute nakon toga najbolja prilika u drugom poluvremenu za Dinamo. Sammir je iz slobodnog udarca na drugoj vratnici pronašao Tomečaka, čiji je volej blokirao Ramos.

U drugoj utakmici skupine D Ajax i Lyon su u Amsterdamu igrali 0:0. Dinamo će u 2. kolu 27. rujna gostovati kod Lyona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Reala iz Madrida Jose Mourinho ipak se pojavio na stadionu Maksimir. Na Maksimir je stigao pola sata prije početka utakmice u  zatamljenom kombiju pod policijskom pratnjom. Susret je pratio u društvu francuske legende Zinedinea Zidanea.

Podsjetimo, Mourinho je utakmicu planirao gledati iz hotelske sobe. Naime, kažnjen je s tri utakmice zabrane vođenja momčadi zbog nedoličnog ponašanja nakon prve utakmice polufinala Lige prvaka protiv Barcelone prošle sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo