BOGATA KLAUZULA

RANIERI ĆE DOBRO NAPLATITI SVOJU VIDOVITOST: ‘Uzeo sam u obzir da bismo mogli biti prvaci’

Trener Leicestera Claudio Ranieri, do ovog naslova engelskog prvaka u karijeri označen kao “gubitnik”, dobro će naplatiti uspjeh s “lisicama”. Naime, Talijan je u ugovor s Leicesterom stavio nekoliko klauzula koje će ga učiniti milijunašem.

Naravno, za to je trebalo osvojiti naslov, ali 64-godišnjem treneru se napokon posrećilo. Do kraja sezone zaradit će dodatnih 8,5 milijuna eura.

Vlasnici kluba bezbrižno su potpisali klauzulu o osvajanju naslova i dodatnoj zaradi od pet milijuna funti za Ranierija. Treneru Leicestera u ugovoru piše kako će za svako mjesto iznad 18., posljednjeg koje vodi u drugi razred engleskog nogometa, zaraditi dodatnih 100.000 funti. Dakle, to je još dodatnih 1.7 milijuna funti, što preračunato u eure ukupno iznosi 8.5 milijuna eura.

Cilj je bio osigurati ostanak

Uoči sezone, cilj je bio osigurati ostanak, ali Leicester je napravio puno više, nešto što mu dosad nije uspjelo u klupskoj povijesti. Kad su tijekom sezone Ranierija pitali hoće li igrači dobiti bonus za naslov, mudri Talijan je odgovorio:

“Ne znam imaju li igrači klauzule u svojim ugovorima. Pogriješili su, ako ih nisu stavili. Ja sam uzeo u obzir da bi mogli biti prvaci”, izjavio je tad Ranieri.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr