Održao govor suigračima /

Rakitić otkrio detalje drame: 'Rekao sam suigračima da moramo spasiti Luku'

Image
Foto: Frank Hoermann/DPA/PIXSELL

'Sekunda vam se čini poput sata, toliko toga prolazi glavom...', prisjetio se Rakitić trenutaka uoči ključnog jedanaesterca protiv Danske

5.7.2018.
12:35
Frank Hoermann/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Ivan Rakitić dao je intervju za The Telegraph otkrivši pojedinosti koje su se događale u minutama uoči raspucavanja jedanaesteraca u dvoboju osmine finala između Hrvatske i Danske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Dramu u Nižnjem Novgorodu obilježili su jedanaesterci. Najprije Modrićev u 116. minuti, koji je obranio Kasper Schmeichel. Rakitić je uoči jedanaesteraca održao govor suigračima kako bi ih motivirao, prije svega zbog teške situacije u kojoj se našao Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uoči raspucavanja jedanaesteraca okupili smo se i rekao sam suigračima: Luka nas je spasio toliko puta, red je da sada mi spasimo njega. A Subašiću sam rekao da uživa jer je to njegov trenutak", kazao je Rakitić.

Pripala mu je obveza izvođenja zadnjeg jedanaesterca, u trenutku kada je Hrvatska imala prednost, a njegov gol bi odveo Vatrene dalje. Adrenalin je tada bio na vrhuncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije nego što sam krenuo prema bijeloj točki Vida mi je rekao: 'Molim te, zabij ga, molim te'. Osjećao sam se snažno u tom trenutku. Bio sam siguran da će vrataru trebati intervencija života da to obrani."

Otkrio je i što se događalo u njegovim mislima u tim trenucima. "Sekunda vam se čini poput sata, toliko toga prolazi glavom... U tom trenu samo želite da se ugase svjetla i da nitko ne vidi što radite. Želite pucati kao da ste sami negdje", rekao je Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo