PUT DO OSMINE FINALA: / Hrvatska još nije osigurala prolazak, a ovo se ne smije dogoditi ili će ispasti

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska još uvijek može ispasti s Europskog prvenstva.

21.6.2016.
8:51
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik AnteČačić uoči utakmice sa Španjolskom izjavio je kako je Hrvatska već osigurala osminu finala Europskog prvenstva. Međutim, iako je blizu toga, matematički prolaz još nije osiguran. Da je Engleska u ponedjeljak navečer pobijedila Slovačku u tom slučaju bi to bila istina, ali je utakmica na kraju završila bez pobjednika.

Tako sada postoji mala šansa da Hrvatska ispadne, s tim da bi do toga došlo moralo bi se poklopiti mnogo toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnoštvo kalkulacija

Sjeverna Irska ne bi smjela u 18 izgubiti od Njemačke. Nadalje, Hrvatska bi morala izgubiti od Španjolske dok bi Češkoj trebala pobjeda nad Turskom u kojoj bi morali osigurati bolju gol razliku od Vatrenih. Također, Portugal bi u srijedu trebao upisati pobjedu nad Mađarskom i osigurati bolju gol razliku od Hrvatske. Uvjet je i da Island i Austrija odigraju bez pobjednika te da Irska pobijedi Italiju. Da bi Vatreni ispali Irska bi u ovom slučaju morala imati bolju gol razliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova utakmica je za nas pripremna za eliminacijsku fazu. Protiv Španjolske ćete vidjeti Hrvatsku koja dolazi. Neće biti nikakvih kalkulacija. Ova reprezentacija mora tražiti pobjedu protiv svakoga. Španjolska je sjajna, ali Hrvatska će tražiti svoju priliku. Bio bih zadovoljan i kada bismo nastavili trend igre i ponašanja koje smo imali u prve dvije utakmice", poručio je samouvjereni Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo