PRVA REAKCIJA CICE KRANJČARA: / 'Moja želja je bila Celtic, a Austrijanci su nam dužni'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
5.8.2016.
12:59
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Trener Dinama Zlatko Kranjčar prokomentirao je ždrijeb u Nyonu koji im je odredio da će se za ulazak u Ligi prvaka boriti sa salzburgko, klubom s kojim u prošlosti nemaju lijepa iskustva.

"U stožeru smo i prije ždrijeba pričali o Salzburgu i Celticu. Škotski je klub bio moja želja jer bih se vratio 18 godina unazad kad smo imali dvije odlične utakmice i prošli u Ligu prvaka. S druge strane, Salzburg nam je ostao dužan jer smo ispali dva puta od njih što Dinamo nije možda tada očekivao", rekao je Kranjčar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MODRI NEMAJU LIJEPA SJEĆANJA NA AUSTRIJANCE: /

Ovako su završili njihovi raniji susreti

Image
MODRI NEMAJU LIJEPA SJEĆANJA NA AUSTRIJANCE: /

Ovako su završili njihovi raniji susreti

"Sad smo u situaciji da probamo uzvratiti i sebe odvesti u skupinu Lige prvaka. Vjerujem da su dobra momčad, ali vjerujem i da smo mi dobri. Znamo sve jedni o drugima, bit će još nekih snimanja do prve utakmice, ali počet ćemo se tek pripremati nakon Intera. Imamo Cibaliju, Hajduk i Inter do play-offa, a onda se spremamo za Salzburg", prokomentirao je trener Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskustva sa Salzburgom

Novinare je zanimalo kakva su trenerova igračka iskustva sa Salzburgom, s obzirom na to da je velik dio karijere proveo u Rapidu iz Beča:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bilo drugo vrijeme. Rapid i Austrija Beč tada su se borili za prvenstvo i kup. Tek dolaskom Barića u Salzburg klub je počeo rasti. U novije vrijeme oni imaju bitnu ulogu, posebno dolaskom biznismena Mateschitza. Imali su odlične uspjehe u prvenstvu, bili su prvaci ove godine i postali treći klub koji je počeo remetiti odnose Austrije Beč i Rapida. Radi se o dobroj ekipi, imaju puno stranaca i stranog trenera. U ono vrijeme naravno da je bilo drugačije. Zabijali smo im puno golova, ali nećemo govoriti o prošlosti" rekao je trener Kranjčar te je dodao:

"Što se tiče iskustva, ne mogu usporediti jer su to druga vremena. Salzburg je uložio u infrastrukturu stadiona, poboljšanje kulta navijanja i sve se promijenilo. Ja se mogu vratiti sa sjetom jer je bilo lijepo pobjeđivati, ali moramo znati da je Salzburg jedna od najbojih austrijskih momčadi", napominje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojačanja iz Lokomotive

Dinamo i Salzburg susreli su se u grupi Europa lige u sezoni 2014/15. kada su Austrijanci razbili Modre.

"Mislim da je dosta momčadi promijenjeno od te sezone i nema opterećenja. Možemo pričati samo o rezultatima koji tada nisu bili dobri. Ovo treba biti motiv više da sad svi pokažu pravu vrijednost, a oni koji su bili tada u klubu sad su iskusniji i stariji. Imaju više utakmica u nogama, posebno europskih i Ligu prvaka, i ovo ne može biti psihološki opterećenje nego samo izuzetno motivirajuće. Ja ću na taj način voditi treninge i razgovore s igračima jer ja tako na to gledam", kazao je Kranjčar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj trener je prokomentirao moguća pojačanja iz Lokomotive.

"U prvoj utakmici Lokomotive protiv kluba iz Andorre rekao sam da su mi se dopala određena imena. Igrači koji su u Lokomotivi razvijaju se i imaju dobar program. Fiolić, stoper Marić, ima nekoliko igrača... Mi imamo puno veznih, ali recimo Fiolić bi nam dobro došao, zbog igračkih stvari i organizacije igre koju imaju i koju preferiram. Ne samo zbog pogotka sinoć. Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija s Lokomotivom", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo