Protest navijača i porodica osuđenih za ubistvo Tatona

Članovi porodica i više stotina navijača Partizana traže pravdu za osuđene

26.12.2012.
15:23
VOYO logo

Članovi porodica i više stotina prijatelja pravosnažno osuđenih za učešće u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona protestovali su danas na Trgu Republike u Beogradu, tražeći pravdu za osuđene.

Protest, kome su se pridružili i pripadnici Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" trajao je od 12 do 13 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okupljeni su nosili transparente kojima su tražili "pravdu za osuđene" i navijačka obeležja, ali je protest protekao mirno, uz pojačano prisustvo policije.

Branioci osuđenih podneli su 26. oktobra Apelacionom sudu u Beogradu žalbu na odluku kojom je odbačen njihov zahtev za ponavljanje krivičnog postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apelacioni sud još nije odlučio o tom zahtevu, rekla je danas portparol suda Mirjana Piljić.

Advokati osuđenih podneli su 30. avgusta Višem sudu u Beogradu zahtev za ponavljanje postupka sa izjavom očevica tuče na Obilićevom vencu u kojoj je na smrt pretučcen Taton, penzionisanog policajca Dragana Crepulje koji tokom pravosnažno okončanog postupka nije svedočio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu 9. oktobra odbacilo je taj zahtev, navodeći da, s obzirom na sve dokaze izvedene tokom procesa, sašlusanje novog svedoka "nije dokaz koji bi sam za sebe ili u vezi sa ranijim dokazima mogao da dovede do oslobađanja lica koje je osuđeno ili do njegove blaže osude po blažem zakonu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo