Teško je gledati: Legenda ovakav pad ne pamti duže od desetljeća

Od ponedjeljka će švicarski tenisač Roger Federer biti tek sedmi igrač na ATP ljestvici. Novi je to pad za Federera, koji je turnir u Cincinnatiju dočekao kao peti na svijetu...

17.8.2013.
14:03
VOYO logo

S obzirom da je branio prošlogodišnju titulu, a ispao je ovom prilikom u četvrtfinalu (poslije tri seta borbe protiv Nadala), Federer će napraviti nove korake unatrag, a ovog će ga puta prestići Tomaš Berdych i Juan Martin del Potro.

Za Federera, osvajača čak sedamnaest Grand Slam titula u karijeri, to će biti najgori plasman na ATP ljestvici gledajući posljednjih čak 11 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč novom porazu od najvećeg rivala u karijeri, Rafaela Nadala, Federer je djelovao prilično zadovoljno:

"Možda sam mogao dobiti i ja. Igrao sam dobro i zadovoljan sam. Definitivno sam napravio napredak u odnosu na zadnje mečeve. Iako sam poražen trebala bi me zadovoljiti igra, ona mi govori da sam na dobrom tragu", rekao je Švicarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/37iLRFXFBGc

Od "velike četvorke" svjetskog tenisa u polufinalu ATP turnira u Cincinnatiju će igrati samo Rafael Nadal, španjolski tenisač koji ove 2013. godine igra u fantastičnoj formi... Đokovića je izbacio Isner, od Murrayja je bolji bio Berdych, a Federer je ispao u novom velikom duelu protiv Nadala. Bio je ovo u Cincinnatiju njihov 31. međusobni meč, a Nadal sada vodi 21-10. Sa 5-7, 6-4, 6-3 je španjolski tenisač ovaj put dokazao dominaciju protiv Federera.

No, treba reći kako je Federer ovom prilikom igrao zaista dobro. Daleko bolje nego li protiv Kohlschreibera ili Haasa, kada je gledao porazu u oči. Pogotovo je u prvom setu Federer bio opasan i precizan, a do zasluženog je breaka došao kod 5-5, te je potom odservirao za prvi set.

Istina je da se nakon toga Nadal dodatno "uozbiljio", zaigrao je daleko čvršće, pa Federer više nije imao niti jednu break-loptu do kraja meča! U drugom je setu Nadal iskorstio jednu od četiri takve šanse, a u trećem jednu od pet break-prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je pobjeda Nadala zaslužena, a njegov novi suparnik na putu prema osvajanju novog turnira u 2013. godini je Tomaš Berdych. U drugom se polufinalu sastaju Juan Martin del Potro i John Isner koji su nedavno igrali finale turnira u Washingtonu, kada je slavio Argentinac.

Podsjetimo da je Nadal i dalje na samo tri poraza u cijeloj godini (Zeballos, Đoković i Darcis).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Cincinnati, četvrtfinale:

Isner - Đoković (1) 7-6(5), 3-6, 7-5 Del Potro (7) - Tursunov 6-4, 3-6, 6-1 Nadal (4) - Federer (5) 5-7, 6-4, 6-3 Berdych (6) - Murray (2) 6-3, 6-4

Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo