PRESEDAN U SVIJETU SPORTA / 'Ovaj prijedlog nema veze sa stvarnim životom!'

Ruski parlament razmišlja o prijedlogu zakona koji bi sportašima onemogućio da više od dva puta u svojim karijerama nastupe na Olimpijskim igrama, prenosi BBC.

8.4.2015.
9:22
VOYO logo

Osnovna teza tog zakona je da se ozljedama sklonim starijim sportašima onemogući da mlađima uskrate mjesto na najvećem sportskom natjecanju.

Do ideje za prijedlog takvog zakona je došlo nakon ozljede slavnog ruskog klizača Jevgenija Plušenka zbog koje je u posljednji tren morao otkazati pojedinačni nastup na prošlogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Primjerice, da je zakon usvojen uoči Olimpijskih igara 2016. godine u Rio de Janeiru, tada pravo nastupa ne bi imala 32-godišnja Jelena Isinbajeva, inače dvostruka olimpijska pobjednica u skoku s motkom kojoj će nastup u Brazilu biti četvrti nastup na olimpijskim igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takav prijedlog nema veze sa stvarnim životom. Svaki sportaš ima pravo natjecati se tako dugo sve do se može kvalificirati na Igre", komentirala je Isinbajeva.

Da je kojim slučajem takav zakon izglasan u ruskom parlamentu prije Sočija, legendarni Aleksander Zubkov, koji je nosio rusku zastavu na svečanoj ceremoniji otvaranja, ne bi imao pravo natjecati se na svojim četvrtim Igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Zubkov je u Sočiju osvojio dvije zlatne medalje, u bobu dvosjedu i bobu četverosjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo