Prvaci najavili sezonu /

Predstavljena nova Srebrna strijela, a Hamilton najavio da najbolje tek dolazi!

Image
Foto: Profimedia

Mercedes je osma momčad od ukupno deset koji je predstavio svoj bolid, dok će se prvi predsezonski testovi održati u Barceloni i Bahreinu.

18.2.2022.
17:12
Profimedia
VOYO logo

Ekipa Mercedesa predstavila je novog njihovog konkurenta za nadolazeću sezonu Formule 1. Nova era F1 započinje idućeg mjeseca u Bahreinu, FIA je promijenila tehničke regulacije i novi, inovativni bolidi preuzimaju sport.

Mercedes je osma F1 momčad koja je predstavila novi bolid. Treba uzeti u obzir da je Red Bull predstavio samo model bolida, a Haas samo digitalni dizajn. Jedine momčadi koje još nisu predstavile bolid su Alpine i Alfa Romeo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na predstavljanju je bio nazočan i legendarni Lewis Hamilton, veliki prvak Formule 1 koji je ostao bez titule u dramatičnoj završnici u Abu Dhabiju. Britanac je najavio da se najbolje od njega tek može očekivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad nisam rekao da ću prestati s F1, volim to što radim", rekao je  Hamilton u petak tijekom internetske prezentacije novog bolida Mercedesa i nastavio: "Očito je to bilo teško vrijeme za mene i bilo je to vrijeme kada sam stvarno trebao napraviti korak unatrag."

Hamilton će ove sezone imati novog timskog kolegu, s mladim sunarodnjakom Georgeom Russellom koji će zamijeniti Valtterija Bottasa koji je otišao u Alfa Romeo. Dva Britanca će voziti novi W13 koji je ponovno sive boje, dajući opet značenje nadimku Mercedesovih bolida - "Srebrne strijele".

"Nikad ga nisam vidio tako odlučnog", rekao je šef Mercedes tima Toto Wolff. "Lewis je najbolji vozač na svijetu, a pridružio mu se i jedan od najsjajnijih i najperspektivnijih ove generacije, George."

Image
Nove snimke /

Novi skandal trese F1: Šef 'slušao' naredbe momčadi u posljednjoj utrci sezone koja je odlučila prvaka

Image
Nove snimke /

Novi skandal trese F1: Šef 'slušao' naredbe momčadi u posljednjoj utrci sezone koja je odlučila prvaka

Mercedes je osma momčad od ukupno deset koji je predstavio svoj bolid, dok će se prvi predsezonski testovi održati u Barceloni sljedeći tjedan od 23. do 25. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bahrein će potom biti domaćin ostalih testova (10.-12. ožujka), a potom i prve Velike negrade 20. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo