najbolji debitant ispao iz doigravanja / Praški Lev pomeo zagrebačke 'Medvjede'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Medveščaku ostaje utjeha kako je najbolji debitant u KHL ligi. 'Medvjedi' su osnovni dio KHL sezone završili na 4. mjestu Divizije Bobrov od ukupno 7 klubova divizije.

11.3.2014.
21:59
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Hokejaši Medveščaka ispali su u četvrtfinalu Zapadne konferencije KHL lige nakon što su u četvrtom susretu prvog kruga play-offa u Zagrebu izgubili od praškog Leva 2-3 (0-2, 0-0, 2-1) te ukupnim rezultatom 0-4 ispali iz doigravanja.

Lev je u prvoj trećini poveo golovima Jakuba Mataia (5:49) i Mikke Maenpae (15:55). Alan Letang je u 47. minuti vratio nadu, no David Ullstrom je dvije minute kasnije doveo češki sastav do vodstva 3-1. Matt Ellison je u 56. minuti smanjio na 2-3, a potom su 'medvjedi' jurnuli po izjednačenje. U posljednjoj minuti utakmice su imali i dva igrača više, no nisu uspjeli postići gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medveščaku ostaje utjeha kako je najbolji debitant u KHL ligi. 'Medvjedi' su osnovni dio KHL sezone završili na 4. mjestu Divizije Bobrov od ukupno 7 klubova divizije, 6. u Zapadnoj konferenciji od ukupno 14 klubova konferencije i visokom 11. mjestu od ukupno 28 mjesta u cijelom KHL-u. U 54. utakmica skupili su 92 boda, upisali 28 pobjeda, od toga je jedna bila u produžetku i tri nakon izvođenja kaznenih udaraca, te 26 poraza kod kojih su u 12 utakmica uspjeli uhvatiti bod jer se pobjednik odlučivao u produžetku (4) i nakon izvođenja kaznenih udaraca.

Zanimljivo, od 27 KHL momčadi samo je njih pet otišlo iz Zagreba s tri boda – Lev Prag - Medveščakov protivnik u konferencijskom četvrtfinalu, Dinamo Riga, Donbas Donjeck te samo dva ruska tima Dinamo Moskva i Salavat Julajev iz Ufe. Svih 5 klubova uspjelo je izboriti doigravanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo