OPERIRAN DRUGI PUT / Poznati detalji Schumacherove nesreće!

Image
Foto: AP

'Danas je situacija pod većom kontrolom no što je bila jučer, ali još uvijek ne možemo reći da je izvan životne opasnosti', rekao je glavni anesteziolog bolnice u Grenobleu Jean-Francois Payen na konferenciji za novinare.

31.12.2013.
19:00
AP
VOYO logo

GRENOBLE - Operacijom na glavi bivšeg svjetskog prvaku u formuli 1 Nijemaca Michaela Schumachera (44), koji je u nedjelju pretrpio teške ozljede prilikom pada na skijanju u francuskim Alpama, obavljena tijekom noći s ponedjeljka na utorak u bolnici u Grenobleu Schumacheru je uklonjen veliki hematom iz mozga s kojim je smanjen pritisak na mozak zbog čega je primijećen napredak u njegovom stanju koje je sada "pod boljom kontrolom", objavili su liječnici.

"Taj je hematom bio veći i dostupniji od ostalih, te smo procijenili kako ga možemo odstraniti bez rizika", rekao je glavni neurokirurg bolnice u Grenobleu EmmanuelGay.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada smo manje zabrinuti no jučer, ali jasno je kako se situacija može promijeniti tijekom večeri ili sutrašnjeg dana. Sljedeća 24 sata su ključna", izjavio je GerardSaillant, specijalist za operacije mozga i kralježnice, te predsjednik instituta Međunarodnog automobilističkog saveza (FIA) koji je osobno preuzeo vođenje Schumacherova liječničkog konzilija.

Novinar prerušen u svećenika pokušao ući u Schumacherovu sobu!

Iako nema novih saznanja oko zdravstvenog stanja, u javnost pristižu novi detalji teške Michaelove nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što sam pričala s nekoliko ljudi, koji su bili na mjestu nesreće postalo je jasno da Michael nije bio sam na stazi sa svojim sinom, već s grupom prijatelja. Vjerujem da se ovo dogodilo: Michael je skijao s grupom na normalnoj stazi, a sa strane je bio dubok snijeg. Do nesreće nije došlo zbog velike brzine jer je nije bilo, već je išao pomoći prijatelju koji je pao. Otišao je u dubok snijeg, te sumnjamo, da je pogodio kamen kad je ušao u zavoj. Iako nije išao brzo kamenje ga je katapultiralo te je glavom završio na jednom kamenu. Bio je to splet iznimno nesretnih okolnosti", otkrila je Schumijeva glasnogovornica Sabine Kehm, koja se u ime njegove supruge Corine zahvalila na željama za oporavak: "Stvarno je lijepo vidjeti koliko je puno dobronamjernih poruka došlo do nas. Corinna Schumacher je jako zahvalna na tome", rekla je Sabine.

Schumacher se nalazi u bolnici u Grenobleu u koju je prebačen helikopterom nakon nesreće u Meribelu gdje je s maloljetnim sinom skijao izvan označenih skijaških staza. Schumacher je pri padu udario glavom u kamen, a teške ozljede glave nije uspjela spriječiti ni skijaška kaciga koju je imao na glavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavni njemački vozač sedmerostruki je svjetski prvak u formuli 1. Od drugog povlačenja iz F1, u kojoj ima rekordnu 91 pobjedu, živi sa suprugom i dvoje djece u Švicarskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo