Policija u Londonu prokrijumčarila bombu!

Britanska policija uspjela je prokrijumčariti lažnu bombu u Olimpijski park u Londonu u sklopu testiranja osiguranja Olimpijskih igara koje će se održati od 27. srpnja do 12. kolovoza ove godine.

9.1.2012.
17:13
VOYO logo

"Takvi testovi imaju ključnu ulogu u razvoju naše sposobnosti kako bi Olimpijske igre 2012. bile sigurne i kako bismo bili najbolje moguće pripremljeni za detektiranje prijetnji prije i za vrijeme održavanja natjecanja. Ljudi s kartama mogu biti mirni i uvjereni da se takve vježbe održavaju zbog javne sigurnosti i dobrobiti posjetitelja, što je naš prioritet", poručili su iz službe osiguranja zadužene za sigurnost Olimpijskog parka, uz dodatak da su ovakve i slične vježbe rutinski postupci i da se provode kako bi se otkrile moguće slabe točke u osiguranju.

Peter Fussey, čelni čovjek osiguranja u Olimpijskom selu kaže da je jedina neobična stvar u cijeloj priči što je javnost za sve saznala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne može se nešto učiniti posve teroristički otpornim. Uvijek će postojati određeni rizik."

Veliko osiguranje sastavni je dio OI nakon 1972. godine kada je na OI u Münchenu u terorističkom napadu ubijeno 11 izraelskih sportaša i trenera. OI u Londonu osiguravat će 13.500 profesionalnih vojnika raspoređenih kako na zemlji, vodi, tako i u zraku. Pored vojske, da Igre prođu bez problema, brinut će se i 10.000 zaštitara, kao i 12.000 pripadnika policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo