PRITISAK NA FIFA-u / Pokrenuta peticija: Izbacite Hrvatsku sa Svjetskog prvenstva!

Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Organizacija za obrazovanje o holokaustu i genocidu pokrenula je internetsku peticiju uz pomoć koje žele izbaciti hrvatsku nogometnu reprezentaciju sa Svjetskog prvenstva u Brazilu zbog ispada Josipa Šimunića!

26.11.2013.
17:00
Daniel Kasap/PIXSELL
VOYO logo

Nefesh Haya, organizacija za obrazovanje o holokaustu i genocidu, kojoj je cilj probuditi svijest protiv govora mržnje, pokrenula je internetsku peticiju uz pomoć koje žele izbaciti hrvatsku nogometnu reprezentaciju sa Svjetskog prvenstva u Brazilu zbog ispada JosipaŠimunića!

Spomenuta organizacija pismom se obratila i europskoj te svjetskoj nogometnoj organizaciji (UEFA i FIFA) sa zahtjevom da se Vatrenima zatvore vrata Mundijala te da se hrvatskog nogometaša drastično kazni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvalili su se krovnoj nogometnoj organizaciji što je pokrenula disciplinski postupak protiv Šimunića i HNS-a te su izrazili nadu da će se odluka ubrzo donijeti.

Image

"Dosta je bilo. Četiri puta je Šimunić rekao: 'Za dom', a publika odgovorila: 'Spremni' - frazu koja je bila pozdrav tijekom Drugog svjetskog rata, za vrijeme ustaškog pro-nacističkog režima pod kojim su ubijene tisuće i tisuće Srba, Židova i Roma. Zamislite da u Berlinu njemački reprezentativac u 21. stoljeću uzvikne: 'Sieg Heil!' Moramo se gromoglasno suprotstaviti kad god se u javnosti progovori govorom mržnje", piše između ostalog u pismu Nefesh Haye.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Članovi FIFA-e, molimo vas, otvorite oči i um i kažite NE rasizmu i govoru mržnje! Molimo vas, razmislite ne samo o tome da novčano kaznite Šimunića i reprezentaciju Hrvatske, već i o tome želite li pro-ustaškog nogometaša na SP-u u Brazilu 2014.!  Razmislite o isključenju Šimunića sa SP-a u Brazilu! Na međunarodnim natjecanjima nam nisu potrebni igrači-rasisti. Za takve, nagrada je ako im se dozvoli da odu u Brazil!", apeliraju iz organizacije za obrazovanje o holokaustu i genocidu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo