šola o brazilu / 'Pokazali smo da smo zreli, a nadam se da će izbornik proširiti kadar na vanjskim pozicijama'

Osjećaj u vezi utakmice ima pozitivan predznak, otkrio je Šola, iako mu smetaju malo niske temperature

19.1.2019.
19:49
VOYO logo

Priprema se strategija za sutrašnju utakmicu, a sada idemo uživo u Köln, gdje je naš Boris Jovičić razgovarao s našim stručnim sukomentatorom Vladom Šolom. 

Osjećaj u vezi utakmice ima pozitivan predznak, otkrio je Šola, iako mu smetaju malo niske temperature. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo je hladno u Kölnu, ali osjećaj je dobar. Igramo dobar rukomet, došli smo u drugu fazu natjecanja, svi iščekujemo taj sutrašnji dan da vidimo kako ćemo se nositi s konkurentima iz druge faze."

Prije četiri godine skoro su nas šokirali: 'Brazil već godinama raste, čeka nas teška utakmica'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi kažu da je Brazil kao južnoamerička Španjolska, no vjerojatno nisu na toj taktičkoj razini.

"To su 'loptačke' nacije, njima kad baciš loptu, oni se vrlo brzo agitiraju na loptu i počnu haklati. Brazil je jedna zanimljiva reprezentacija, igrači su im brzi, visoki, igraju 6-0 obranu, a oba golmana su im sjajna. Desni vanjski im je udarna vedeta, a sjajno vuku prema naprijed, tranzicija im je bitan dio igre. No dio u kojem ne mogu dostići europske ekipe je završni dio tranzicije u kojem donose dosta loših odluka, rade tehničke pogreške. Ipak, nikako ih ne smijemo podcijeniti." 

U špekulacije o sastavu koji bi trebao istrčati na teren, Šola se ne želi uplitati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih se u to upuštao, za to je zadužen stručni stožer, mogu samo reć da će sutra taktika biti ta koja će presuditi pobjednika. Odnosno, vjerujem da ćemo zrelom taktikom mi doći do pobjede nad Brazilom."

Bivši vratar reprezentacije poručuje kako se ne bi bilo pametno upuštati u nadtrčavanje s Brazilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da bi to bilo nepotrebno trošenje energije. Mislim da ćemo više forsirati igru 6 na 6, tražiti neka rješenja na crti i putem križanja. Ako tu nešto zašteka, tu je naša igra 7 na 6, a vjerujem i da će izbornik Červar proširiti kadar, jer igramo s vrlo skučenim kadrom na vanjskim pozicijama. Mislim da će Červar uzeti bar jednog vanjskog koji igra u oba smjera." 

Drugi krug označava svojevrsni novi početak natjecanja. Što igrači prolaze u ovim trenucima? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo lijepu prednost, ušli smo u drugu fazu s četiri boda. No, turnir je nezgodna stvar jer moraš pobjeđivati cijelo vrijeme, mi moramo ići na pobjedu s Brazilom bez obzira kako druge ekipe igrale. Moramo slaviti i u još jednoj od preostale dvije utakmice. Jedan loš dan te može koštati cijelog napora koji su učinio dosad. Ipak, vjerujem da smo, kao što smo pokazali u prvoj rundi, vrlo zreli i disciplinirani i vrlo organizirani. Mislim da možemo do kraja turnira izgurati u istom smjeru."

''Propustili ste utakmicu? Sve snimke utakmica možete besplatno pogledati u RTLplay digitalnoj videoteci."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo