BRAZIL SE NE ZABORAVLJA / Pogledajte kako je Ćiru pitanje o Šukeru i Kovaču izbacilo iz takta

Facebook pitanja gledatelja emisije RTL Liga bila su posebno zanimljiva, a jednoj je doslovce izbacilo Ćiru Blaževića iz takta.

22.9.2014.
11:46
VOYO logo

Pitanje "zašto ste nakon Svjetskog prvenstva za neuspjeh okrivili Davora Šukera te vjerujete li Niki Kovaču" diglo je tlak bivšem hrvatskom izborniku Miroslavu Blaževiću koji je detaljno objasnio što zamjera Šukeru, ali i svojem bivšem igraču Niki Kovaču.

"On (Šuker) je izabrao čovjeka koji nema nikakvog iskustva, koji ima jednu moralnu vertikalu, a ja sam bio za to da Niko Kovač bude izbornik. Razočarao me je, koga nije razočarao? Imao je bolju ekipu...nisam to ja rekao, Arsene Wenger je to rekao - da će Hrvatska biti u finalu, jedan veliki nogometni autoritet. Ja kad sam komparirao našu ekipu, znao sam da mora otići daleko. A kad je Šuker imao kuražu da uzme jednog debitanta da vodi ovu jednu veliku reprezentaciju, onda je morao uzeti jednog Pamića, jednog Prosinečkog uz sebe, a ne da se dečko okruži s 20 ljudi koji nikada nisu vodili utakmicu. Znate li što to znači? Nije bilo moguće da se napravi rezultat adekvatan kapacitetima... Tko je kriv? Šuker je kriv jer je on sebi dao za pravo bez da konzultirao bilo koga kaže - ON. Sad kad si već izabrao njega, dobro, jer Niko ima sve moralne kvalitete, ali okruži ga s nekim. Kako si mislio da Niko može znati voditi jednu ekipu tako nadarenu, s tako velikim koncentratom kvalitete, da će im podijeliti prave uloge, da će opredijeliti za pravu koncepciju? Morao ga je ograditi s nekim, nikako da ne mislite ja. Ja bih bio pogreška jer tada bi Niko bio u drugom planu", rekao je Ćiro u podužem monologu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako je to prošlo bez ikakove reakcije? Znaš ti koji je to zločin prema hrvatskom narodu koji je očekivao rezultat jer je vidio da ima kvalitetu. A Šuker kaže još prije prvenstva 'nema veze ako ne prođemo, važno je da smo pare uzeli'. Pa čovječe Božji, to nije sport", jako se naljutio Blažević.

Pogledajte njegovu cijelu reakciju na ovo pitanje u našem video prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo