'PO JEDNOJ STVARI RAZLIKUJE SE OD OSTALIH': / Evo zašto je Mourinho toliko poludio za Perišićem

Image
Foto: AFP, ANDREAS SOLARO

Transfer Ivana Perišića iz Intera u Manchester United jedna je od glavnih tema u Engleskoj. Iako do realizacije još nije došlo o ovom se piše kao o već gotovoj stvari.

31.5.2017.
11:22
AFP, ANDREAS SOLARO
VOYO logo

Poznati portal za nogometnu statistiku Squawka povodom toga napravio je presjek Perišićeve karijere te su pojasnili zašto je ga Jose Mourinho želi u svojoj momčadi.

"Inter je nmao još jednu razočaravajuću sezonu, a iako su mnogi igrači bili ispod razine Perišić nije bio jedan od njih. Zabio je 11 golova i upisao je osam asistencija u 36 prvenstvenih nastupa. Ima 28 godina i pred njim je vrhunac karijere. U teoriji on je tip nogometaša kakve Mourinho voli dovesti", započinje Squawka te podsjećaju na Perišićev put do toga kako je postao meta Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rođeni Splićanin imao je neuobičajen put prema vrhu. Sa 17 godina napustio je Hajduk te je 2006. postao član francuskog Sochauxa. Tijekom godinu i pol dana imao nije dobivao previše prilika u prvoj momčadi. Tek je dolaskom u belgijski Roeselare u siječnju 2009. počeo njegov uspon. S osam golova u dvije asistencije privukao pozornost Cluba Bruggea te su ga otkupili od Sochauxa. Sjajnim predstavama u belgijskom divu počeo je privlačitzi pozornost klubova diljem kontinenta. Nakon što je u sezoni 2010-2011 proglašen igračem godine, Perišić je prešao u Borussiju Dortmund kojoj je na klupi bio Jurgen Klopp", podsjećaju Englezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamo su krenuli problemi jer je pao u nemilost Niiemca pa je 2013. prešao u Wolfsburg.

"S Kevinom de Bruyneom i Bas Dostom, zasjao je te su završili drugi u prvesntvu, a osvojio je Kup 2015. pobejdom nad Dortundom. Nakon toga je kao i De Bruyne napustio Wolfsburg i prešao u Inter", pišu Englezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrćući se na njegove nogometne vještine navode da je jednako dobro igra s obje noge što je rijetkost pa i na najvišoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono po čemu se razlikuje od ostalih krilnih napadača je činjenica da i na lijevoj i desnoj strani jednako doprinosi kako prodorom po liniji i ubačajima u sredinu odnosno ulaskom u sredinu i udarcima prema golu. I ne samo to. Jako je brz te je pravi dodatak momčadima koje se nastoje brzo transformirati iz faze obrane u fazu napada ili igraju na kontranapade, kao što su igrale prijašnje Mourinhove momčadi", stoji u analizi Squawke.

Perišić je ove sezone u Itailiji imao 41 uspješan dribling (51%) te je stvorio 62 prilike suigračima po čemu je bio drugi u Interu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U posljednjoj trećini prava je prijetnja, a sposoban je zabiti i nogama i glavom. Ono što se Mourinhu zasigurno posebno sviđa je da neumorno radi za momčad i posjeduje enormnu energiju koja mu omogućuje da odlično igra u oba smjera", zaključuju.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo