PODRŽAO BLATTERA / Platini uvodi revoluciju na Svjetska prvenstva

Image
Foto: RTL

"Ja sam za to da ima više reprezentacija iz Afrike, Azije, Oceanije i Sjeverne Amerike na svjetskom prvenstvu. Zašto onda ne prijeći sa 32 na 40 reprezentacija?", kazao je Platini.

28.10.2013.
13:42
RTL
VOYO logo

Predsjednik UEFA-e Michel Platini izjavio je u ponedjeljak da povećanje broja sudionika svjetskog nogometnog prvenstva sa 32 na 40 nije nezamislivo.

"Ja sam za to da ima više reprezentacija iz Afrike, Azije, Oceanije i Sjeverne Amerike na svjetskom prvenstvu. Zašto onda ne prijeći sa 32 na 40 reprezentacija ? To bi se onda podijelilo u skupine po pet momčadi. A prema našim istraživanjima, to bi produljilo trajanje svjetskog prvenstva za samo još tri dana", kazao je Michel Platini.

Ova njegova izjava uslijedila je samo dva dana nakon što je predsjednik FIFA-e Joseph Blatter predložio razmatranje broja predstavnika na SP sa svakog kontinenta.

"Treba dodijeliti afričkim i azijskim savezima mjesto koje zaslužuju. Europljani i Južnoamerikanci imaju većinu mjesta na SP, dok ih Afrika i Azija imaju manje. Nije normalno da Afrika ima svega pet mjesta", izjavio je u petak Blatter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo