Pijana njemacka legenda slupala auto i ostala bez vozacke

Umirovljeni renomirani njemacki biciklist, 40-godisnji Jan Ullrich, bivsi pobjednik Tour de Francea, skrivio je u Svicarskoj prometnu nesrecu pod utjecajem alkohola.

22.5.2014.
6:57
VOYO logo

Nesreca se dogodila izvan sela Mattwil u sjevernoj Svicarskoj. U policijskom priopcenju stoji da vozac nije uspio na vrijeme zakociti na krizanju, te je udario u straznji dio drugog vozila koje se zaustavilo na znak stop. Policija je potvrdila da je covjek odgovoran za sudar pao na alkotestu, koji je otkrio razinu 1,4 grama alkohola po litri krvi. Zakonsko ogranicenje u Svicarskoj je 0,5 grama. Policija je odmah oduzela Ullrichu vozacku dozvolu.

Slavni njemacki biciklist u pocetku je kategoricki tvrdio da pice nije bilo krivo za sudar koji je skrivio i ozlijedio dvoje ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Alkohol nije bio u igri. Bio sam pod stresom i zelio sam se vratiti sto prije kuci. Zao mi je zbog nesrece, hvala Bogu da nitko nije poginuo. To se moglo dogoditi bilo kome", citirao je Ullricha svicarski tabloid Blick.

Kasnije je na svojoj Facebook stranici biciklist rodom iz Rostocka priznao da je bio pod utjecajem alkohola kada je skrivio nesrecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neoprostivo je da sam se stavio pod utjecaj alkohola za volanom. To je bila velika pogreska zbog koje duboko zalim. Sokiran sam i ozaloscen zbog situacije u koju sam doveo svoju obitelj i sve koji su ukljuceni. Svima koji su ukljuceni u nesrecu se osobno ispricavam", porucio je umirovljeni biciklist.

Jan Ullrich je jedini njemacki pobjednik Tour de Francea. Kada je osvojio najvecu biciklisticku utrku na svijetu 1997. godine, izazvao je golemo zanimanje za biciklizam u Njemackoj. Jos pet puta je bio drugi i jednom treci na Tour de Franceu. Osvojio je i Vueltu 1999. godine, te zlatnu i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 2000. godine u Sydneyju. U mirovinu je otisao u veljaci 2007. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo