PRIPREME ZA GRČKU / Perkovac aktivirao Stepančićev pretpoziv, Šipić opet spreman: Pluća su mi se najteže naviknula

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Izbornik Kauboja Goran Perkovac i pivot Marin Šipić najavili su utakmicu Kauboja u Grčkoj.

24.4.2023.
15:41
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Mjesec i pol dana prošlo je od zadnje akcije rukometaša. Za kraj kvalifikacija za Europsko prvenstvo iduće godine u Njemačkoj gostujemo u Grčkoj u srijedu (17:00, RTL), dok u nedjelju na riječkom Zametu dočekujemo Belgiju. 

Image
NE PROPUSTITE /

Kvalifikacije za EURO: Rukometni sraz Hrvatske i Grčke ne propustite u srijedu u 16.50 na RTL2

Image
NE PROPUSTITE /

Kvalifikacije za EURO: Rukometni sraz Hrvatske i Grčke ne propustite u srijedu u 16.50 na RTL2

Ne bi čovjek povjerovao, ali u Halkidu, gradić nedaleko Atene, putujemo tek kao treća reprezentacija u skupini, iza senzacionalno vodeće Grčke i Nizozemske. Porazom od Nizozemaca u Eindhovenu i remijem u Osijeku prvo nam mjesto izgleda neuhvatljivo, a ono nosi i lakši ždrijeb za Euro. Realnost je broj dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvjeren sam da ćemo dobiti u Grčkoj i tako barem zacementirati drugo mjesto", započeo je izbornik Goran Perkovac.

Momčad mu opet nije kompletna, nedostaje Igor Karačić, ali su se zato vratili Luka Cindrić i Marin Šipić čija nam je igra na crti posebno nedostajala. Novost je da se ozlijedio i Mateo Maraš, koji je potukao Nizozemce u Osijeku, pa je aktiviran pretpoziv Luki Stepančiću. Novo je ime Ante Ivanković i novo/staro Filip Ivić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak Šipića

"Ivanković je s nama jer se Srna ozlijedio, igra jako dobro u oba pravca u Celju i takve tipove igrača volim i cijenim. Ivić u Chamberyju brani na visokoj razini i pružit ću mu priliku, pogotovo ako dobijemo u Grčkoj. Želim da svi znaju da su dobrodšli, bez obzira što u danom trenutku nisu s nama".

Perkovac je bio izbornik Grka, oni su 'skinuli' i Nizozemce kod kuće...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledao sam ih u svim utakmicama, napreduju iz godine u godinu. Kod kuće su posebno opasni, imaju divlju atmosferu, agresivni su. No nisu naša razina. Moramo nametnuti ritam, posebno kao u Varaždinu kada smo ih pretrčali, da ne dopustimo da se rješava utakmica pred kraj kada može biti svašta. Imaju dva-tri igrača koja igraju u inozemstvu, moramo uložiti dosta energije da ih dobijemo", kaže izbornik čiji je stožer pojačao i pomoćnik Boris Dvoršek, koji je konačno uspio izaći iz Katara.

Crtu će nam, pak, pojačati povratak Marina Šipića, sada spremnog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zdravlje je super, igrao sam već nekoliko ozljeda za Kriens nakon ozljede. Jedva čekam utakmicu".

Izbornik je "zaprijetio" da će ih natjerati igrati obranu milom ili silom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pluća su mi se najteže naviknula da igram u oba pravca. Ima grešaka, naravno, nekad je bolje, nekad lošije, ali barem imam priliku igrati 60 minuta i zbog toga sam sretan".

Očekujemo i sretne vijesti iz Grčke iako je skupljanje u hotelu izgledalo kao s rakovom djecom, mnogi nisu ni stigli, neki će izravno na aerodrom. Već u 17 sati lete za Grčku, gdje će tek u utorak odraditi prvi trening. U srijedu je već utakmica...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo