Maksimalni iz Munchena / Pala je Španjolska! Hrvatska s četiri boda odlazi u Köln

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Ni europski prvak nije mogao protiv sjajne Hrvatske. Sa svih pet pobjeda napuštamo Munchen

17.1.2019.
21:57
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Pala je Španjolska! Pao je europski prvak pred Hrvatskom koja s maksimalna četiri boda napušta Munchen i odlazi u Koln. U nedjelju nas u prvoj utakmici drugog kruga čekaju Brazilci i dobijemo li i njih, Hamburg će biti tako blizu. Uh, kako je velika ova pobjeda nad Španjolskom.

Velika jest, ali dalje ništa nismo napravili jer sada tek lopta mora ostati na zemlji. Puno smo takvih u prošlosti proslavili, a na kraju nismo osvojili ništa. Zato još bez euforije, molimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bili smo u najboljem izdanju dosad, nosila nas je kockasta Olimpijska dvorana i nikako nismo ni mogli odigrati drugačije. Iskoristili smo sve španjolske mane, imali još jedno pravo Šegino izdanje i sada već izgledamo kao kandidati za medalju. Ako je uopće netko mislio drugačije.

Odvojili se s 5-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na španjolsko "mrcvarenje" u napadu očekivano smo stali u 6-0 s jednom izmjenom Blaževića za Cindrića, dok je Mandić svoje mjesto prepustio Štrleku. I nismo ni krenuli, a "stari prijatelji" Danci odmah su nam digli živac s dvije odluke. Čisto da se podsjetimo tko sudi.

Šego se nije ohladio, obrana je bila pokretljiva, agresivnija nego dosad, crta, kako smo i željeli, zatvorena i iako smo se mučili da dođemo u pravu poziciju u napadu, još su se više Španjolci. Da Štrleka nije ponijelo, mogli smo otići na +3, a Španjolci k'o Španjolci majstori u tome to su odmah kaznili i za čas nam se istopila prednost (7:7).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 19. smo promijenili obranu u 5-1, Mandić je "lomio" kao prednji i tu smo počeli naplaćivati Šeginu obilatu pomoć. Španjolska je opasno griješila, Karačić vukao u leđa, Musa sve pokupio na crti i vodili smo 12:7. Munchen je gorio.

Zanos nam je poremetilo Musino isključenje, a samo zahvaljujući Šegi, Španjolci nisu iskoristili bonus što bi im bilo -2 na poluvremenu. Naše najjače oružje, 5-1 s Duvnjakom, čuvali smo do 40. minute i da nismo nevjerojatno griješili u kontri (Karačić promašaj, Mandić krivo bacio samom Duvnjaku), mogli smo slomiti europske prvake makar je i 20:16 bilo sasvim dobro za posljednjih 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No ionako nismo naviknuli da baš ne bude nikakve drame jer dugo nismo zabili, ali, srećom, nisu ni Španjolci. Počeli smo gledati semafor, napad je obuzela pasivnost, pa smo obranom morali izvlačiti stvar. Deset smo minuta bili bez gola, prepolovila nam se prednost, pa je Mandićev gol bio kao suho zlato. DJ u dvorani već je mogao puštati Srce vatreno...

Svjetsko prvenstvo, skupina B, 5. kolo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska - Hrvatska 19:23 (10:13)

Španjolska: Perez de Vargas (6 obrana), Corrales (4 obrane); Gurbindo 1, Fernandez 1, Entrerrios 3, A. Dujshebaev 3, Sarmiento 1, Aguinagalde 1, Canellas, Morros, Gomez, Arino 1, Guardiola 1, Sole 5, Figueras, D. Dujshebaev

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska: Stevanović, Šego (12 obrana); Duvnjak 2, Stepančić 3, Vida, Horvat 8, Karačić, Blažević, Štrlek, Musa 6, Cindrić 1, Mandić 2, Kozina, Vranković, Šipić 1, Bičanić

Sedmerci: Španjolska 2/2, Hrvatska 5/5

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isključenja: Španjolska, Hrvatska 4 minute

''Propustili ste utakmicu? Sve snimke utakmica možete besplatno pogledati u RTLplay digitalnoj videoteci."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo