ČAČIĆEVI PLANOVI I ROŠADE

OVAKVU HRVATSKU JOŠ NIKAD NISTE VIDJELI: U ovom će sastavu Vatreni vjerojatno istrčati protiv Sj. Irske

Hrvatska večeras od 20 i 45 u Belfastu igra prijateljsku utakmicu protiv Sjeverne Irske.

Ova utakmica poslužit će izborniku Anti Čačiću da isproba neke igrače koji do sad nisu dobivali minutažu, kao i neke od formacija. U odnosu na kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na SP u Rusiju 2018. protiv Islanda, za susret protiv Sj. Irske ne konkuriraju Modrić, Kovačić, Rakitić, Ćorluka, Perišić i vratar Subašić, dok su još prije zbog ozljeda otpali Kalinić i Pjaca, dok je Lovren dobio poštedu od izbornika zbog privatnih problema.

HRVATSKA U BELFASTU ZA POVIJEST: Prisjetite se kako su Vatreni do sada prolazili na Otoku

Čačić će testirati Marina Leovca i Filipa Bradarića

U ovoj utakmici protiv reprezentacije koja na svom terenu nije poražena 1164 dana, Čačić će testirati Marina Leovca kao i Filipa Bradarića, nogometaša Rijeke koji ove sezone igra jako dobro i koji bi ovaj sraz mogao započeti u prvih 11.

Uz njih, šansu će dobiti i Čop, a od prve minute će vjerojatno Kramarić biti povućenija špica iza Čopa i Mandžukića koji će u ovom dvoboju nositi kapetansku vrpcu. U sredini će igrati Badelj, vjerojatno Bradarić i Rog. Na golu će biti Lovre Kalinić, a ispred njega će se naći Vrsaljko, Vida, Jedvaj i ranije spomenuti Leovac.

Pivarić zbog Leovca na klupi

Prigodu će s klupe čekati Vargić, Mitrović, Pivarić i Ćorić. Izbornik će protiv Sj. Irske pokušati i mijenjati formacije, ovisno o događanjima na travnjaku i ulascima igrača na travnjak. Vjerojatno će Hrvatska započeti susret u formaciji 4-2-3-1 sustavu, a onda će se možda i mijenjati u 4-3-3 i 4-3-1-2 sustave igre.

Znači, prvih 11 Hrvatske protiv Sj. Irske trebao bi izgledati ovako:


HRVATSKA (4-2-3-1): L. Kalinić – Vrsaljko, Jedvaj, Mitrović, Leovac – Bradarić, Badelj – Rog, Kramarić, Čop – Mandžukić (kap).

KLUPA: Vargić, Pivarić, Vida, Brozović, Ćorić.

Povratak na Net.hr